Andens mesterlige efterfølger tager til Thailand med en Ternet Ninja i topform

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Metronaut, Kira Bach Pedersen
Bedømmelse: 6 stjerner

“Matthesen har igennem sit hverv et helt særligt talent for at præsentere sit publikum med et friskt perspektiv på klicheer, hvilket efterhånden er lidt af en opgave i sig selv. I hans hænder kommer de under kærlig behandling og bliver revset fra hinanden. Netop derfor rammer bogen ligesom dens forgænger præcist ned i den farlighed, som andre ikke tør røre ved og viser med fin kynisme og ironi, hvordan man giver magten tilbage til det unormale og udstiller dobbeltmoralheden. De der oprigtigt finder denne bog krænkende grundet den lejlighedsvise brug af skældsord har vidst ikke helt fattet pointen.Anders Matthesen har selv forklaret, at han ikke anser ’Ternet Ninja’-bøgerne som børnebøger. Han skriver præcist som han har lyst til uden én særligt målgruppe in mente. Resultatet er en opkvikkende læseoplevelse, og en bog som i sin essens er virkelig og jordnær. En stor portion af læserne vil være børn og unge, som særligt vil fornøjes af Thorbjørn Christoffersens levende illustrationer, men samtidig er bogen også stopfyldt med skideunderholdende underliggende humor til de voksne.

Den berygtede to’er er tydeligvis et håndværk, som Anders Matthesen er tilfreds med, og der ligger da også en stolthed i hans veludførte research og ikke mindst en tilbagevendende fascination af japansk kultur. En mere værdig efterfølger finder man sjældent. Jeg glæder mig allerede ufattelig meget til filmatiseringen.”

Læs hele anmeldelsen her: www.metronaut.dk

Utroligt: Anden bliver ved med at være på toppen

Show: Anden bringer ud
Anmelder: Ekstra Bladet, Henrik Queitsch
Bedømmelse: 5 stjerner

Anders Matthesen viser igen med soloshowet ‘Anden bringer ud’, at han stadig ikke er ved at løbe tør for hverken stof eller talent (…)

‘Anden bringer ud’ er back to basics. Det vil sige en forestilling blottet for staffage. En scene uden udsmykning overhovedet, en mand, en mikrofon og en Cola Zero. Det er det. Nå ja, og så en gang nyfarvet hår. Man har altså absolut intet andet end sin humor at gemme sig bag. Og det stiller altså ret store krav, hvis den skal bære igennem i samtlige 100 minutter. Men det gjorde den. Uden et eneste dødt sekund undervejs. Matthesen har en evne til at gøre stort set alt morsomt. Hvad enten det er en tur ned til flaskeautomaten, at køre om bord på færgen mellem Odden og Aarhus, en urinprøve eller sågar sultne børn i fjernsynet. Få – om nogen – formår at være så upassende som Matthesen, og stadig være virkelig sjov. Fordi det måske nok er grænseoverskridende, men det er aldrig ondsindet eller perfidt. Der er så at sige en mening med galskaben.

Læs hele anmeldelsen her: https://ekstrabladet.dk/flash/anmeldelser/utroligt-anden-bliver-ved-med-at-vaere-paa-toppen/7754114

Matthesens ternede ninja er tilbage for fuld speed: Skør, skæv, sjov og spændende

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Berlingske, Merete Reinholdt
Bedømmelse: 4 stjerner

“Anders Matthesen formår en masse ting. Herunder at hoppe ind i sin læsers hoved. Så har man altså visse evner. […] Ternet Ninja 2 lever til fulde op til niveauet i første bind i det, der tydeligvis er på vej til at blive en serie for børn og barnlige sjæle. Det kan man kun glæde sig over, for Matthesen leverer varen som Bjarne Reuters værdige arvtager. Med mundret sprog, skarpe dialoger, fjollet humor og fyndige, hverdagsfilosofiske pointer fortæller han en grotesk historie om en (næsten) helt almindelig dreng og hans (næsten) helt almindelige familie og om en (næsten) helt almindelig forbrydelse. Det er skørt, skævt, ofte lattervækkende morsomt og indimellem gysende spændende.

[…] »Aske rystede på hovedet. »Altså, undskyld jeg siger det. Men er det ikke lidt ligemeget, hvordan du ser ud? Handler det ikke mere om, hvad der er indeni?«

Den slags små voksenpædagogiske moraler forklædt som humoristiske banaliteter er der flere af, og på sin egen matthesenske måde hæver de humoren fra det hygge-platte til noget mere opbyggeligt. At forfatteren er en stand up-komiker med kant afspejler sig også i persontegningen og karikeringen af bl.a. den selvoptagede og nærige papfar, Jørn, der gerne vil fremstå som den rummelige og imødekommende person, han overhovedet ikke er.”

Læs hele anmeldelsen her: www.berlingske.dk

Ternet Ninja 2

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Litteratursiden.dk, Jette Holmgaard Greibe

“Mesterlige Matthesen inviterer på den vildeste ferie, og den lille, aggressive ninja er tilbage i ny form. Stadig psykopathævngerrig, morderisk og helt igennem genial. […]

Stereotyperne står i kø, og det er vanvittig skægt. Anders Matthesens kæmpe fortælletalent og formidable humor fylder siderne helt ud, men det hverken kan eller må være anderledes.

Det her er bogen, jeg sender med ALLE hjem, uanset alder.”

Læs hele anmeldelsen her: litteratursiden.dk

Ternet Ninja 2

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Æseløre.dk, Rikke Dyrhave

“Matthesen har gjort det igen. Skrevet en forrygende, fabelagtig og fantasifuld historie, der vil blæse dig omkuld. Han sprudler hvis muligt endnu mere i Ternet Ninja 2 og gør alle bekymringer om bog 2 kan leve op til bog 1 til skamme. Jeg er sikker på, at den kan få børn til at læse i ferien – helt frivilligt. ”

Læs hele anmeldelsen her: www.æseløre.dk

T.N. Is Back!

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Lærebogsforfatter Trine May

“Begrebet Den svære to’er bliver gjort til skamme her, for Anders Matthesen er, tro det eller ej, endnu mere sprogligt veloplagt, sprudlende og MEGAsjov i fortsættelsen til bestselleren fra 2016. Hold på hat og briller, for der er fart over feltet i handlingen, som er henlagt til Thailand. […]

Igen er Matthesen klar i spyttet og tydelig i sine moralske budskaber. Helte er helte, og skurke er skurke. Dog er der nuancer at spore i personskildringen i forhold til 1’eren; Jørn er faktisk blevet en lillebitte smule mindre usympatisk (altså kun virkelig lidt!). Han er stadig nærig og selvfed, og han spejler sig i vinduer, hvor han kan komme til det. Jørn flashede sit hørsæt sammen med den nye hat og lignede lidt en blodfattig albinoudgave af Manden med den gule hat. Det her er altså sommerlæsning, som enhver – barn som voksen – vil flække af grin over i hængekøjen […]

Man kan altså kun tage bøllehatten af for flittige, talentfulde, aldrig-på-kompromis-gående, evigt-sprogligt-overskud-havende, så-gavmildt-med-neologismer-ud-over-sine-sider-strøende, efter-femogtyveårs-karriere-stadig-på-toppen-værende, til-stadighed-utallige-retoriske-stilfigurer-affyrende, lange-sætninger-af-spøjst-sammensatte-ord-konstruerende, geniale Anders Matthesen!”

Læs hele anmeldelsen her: www.facebook.com

Ny ‘Ternet Ninja’-bog fra Anders Matthesen: Anmelderen ser allerede den nye film for sine øjne og kan næsten ikke vente

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Politiken, Steffen Larsen
Bedømmelse: 4 stjerner

“Men til sagen! For der er stadig et barnemord, som skal hævnes. Der er ømme følelser, som skal plejes. Og hvad sker der lige med papfar Jørns nye fordøjelsesapp? Vi må af sted til Thailand, hvor det hele begyndte, og det kræver en velovervejet påvirkning af den nære familie. Heldigvis hænger onkel Stewart allerede ud dernede på Lucky Fucky Club, hvor lygterne er røde, og øllet har skum. Og så sker der ting og sager. Man ser allerede den nye film for sine øjne. Kan næsten ikke vente.

Det fede ved Anders Matthesens historie er, at den ikke foregår i et indlysende børnevenligt miljø. Thailand har både synd og strand. Og med hjemmefra tager den en rimelig dysfunktionel familie, der heldigvis ikke ved det selv. Det blandes med børnearbejde, korruption, holistisk bagværk, rigelige drinks, pistoler, overvægt og held i kilovis. Ubesværet og slentresludrende bevæger forfatteren sig igennem handlingen, til den slutter med en grande finale og et plask.”

Læs hele anmeldelsen her: www.politiken.dk

Ballade i Bangkok

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Weekendavisen, Erik Barkman

“Anders Matthesens anden bog om Aske fra 7. og ninjaånden Taiko Nakamura er en hæsblæsende røverhistorie med sjove replikker og et actionmættet klimaks. […] Anders Matthesen laver alt muligt, men han er allerbedst kendt som en eminent standupkomiker. Så selvfølgelig er Ternet Ninja 2 skidesjovt skrevet. […] Ternet Ninja 2 er en rendyrket drengerøvsbog. Men sådan nogle har vi nok også brug for i en verden, hvor pigerne giver drengene baghjul på alle mulige fronter – især den boglige.”

 

De frivillige – Ekko

Film: De Frivillige
Anmelder: Ekko, Nicki Bruun
Bedømmelse: 4 stjerner

“Anders Matthesen træder i karakter som seriøs skuespiller i alvorskomedie om et fængselskor, der skiftevis gør ondt i hjertet og sender lattermusklerne på arbejde. […]

Markus Føns er ”bare” blevet fængslet for svindel, men han vælger at flytte over blandt pædofile og mordere, da andre indsatte prøver at banke penge ud af ham. Det resulterer i en ofte morsom, men også alvorlig magtkamp, når Markus forsøger at skifte korets lettere bedagede repertoire ud med noget så moderne som Rasmus Seebach. Den selvbestaltede chef Niels skal nemlig ikke nyde noget af forandring, og Anders Matthesen styrer komedieshowet for vildt, når han er skiftevis pernittent irriterende og sympatisk sårbar. […]

Det er værd at fremhæve Anders Matthesen, der ikke overraskende har usvigelig sikker komisk timing, men også skaber en dybfølt klangbund i Niels, hvis kone kæmper med følgerne af hans fængselsophold.

Læs hele anmeldelsen her: www.ekkofilm.dk

Checkered Ninja (Ternet Ninja): Film Review

Film: Ternet Ninja
Anmelder: The Hollywood Reporter, Jordan Mintzer

“Not your average ninja, nor your average kids movie about ninjas, the Danish animated feature Checkered Ninja (Ternet Ninja) lies somewhere between a clever coming-of-age cartoon and a racy comedy more suitable for a slot on Adult Swim. […]

It’s a crazy pitch, yet the directors pack their movie with enough jokes and enjoyable set-pieces — including a well-staged showdown with the bully at the local playground — that viewers can ride with the premise long enough. They also toss in a bunch of original rap and trap tracks, some of them not entirely kid-friendly, either, but they make for a fun addition.

Animation is impressively handled on what was purportedly a small budget, with lots of visual humor and a craftily designed lead character that’s half cuddly and half deadly. Music by Christian Vinten, along with the rap songs written by Mattesen, provide a lively soundtrack to accompany the action.

Humor definitely dips into R-rated territory in places, including that porn reference and some random cursing, but Checkered Ninja is ultimately a playful affair with darker undertones — such as its scathing condemnation of child labor practices in Southeast Asia. In the end, it offers up what feels like a typical tale of a geek finding the courage to stand up for himself, but it does so in a brazenly atypical way that may partially explain its immense success at home.”

Læs hele anmeldelsen her: www.hollywoodreporter.com