Premiere: 13. juni 2019

Anders spiller med i Fredikke Aspöcks fængsels komedie-drama, som får premiere i sommeren 2019. Filmen er baseret på det anmelderoste teaterstykke med samme titel af Lars Husum. Filmen solgte 63.856 i dens første uge i biografen.

 

Handling:
Det danske komedie-drama De frivillige, handler om den berygtede erhvervsmand og jetsetter Markus Føns, der er blevet varetægtsfængslet. Efter et brutalt overfald af en gruppe rockere, med forbindelser til hans mere lyssky forretningsforbindelser, vælger Markus at gå i frivillig isolation blandt fængslets svageste indsatte. I denne afdeling har de et fængselskor, hvor den indsatte Niels (Anders) er selvudnævnt korleder. Markus beslutter at blive en del af koret, men der går ikke længe, før han ligger i åben kamp med Niels om pladsen i toppen af hierarkiet. Det er ikke en kamp, der udkæmpes med muskler, men med list, tyranni og højskolesange.

DR: 5 stjerner af Per Juul Carlsen
…På overfladen ligner den en klassisk dansk folkekomedie. Men den er samtidig en drillepind, der udfordrer vores opfattelse af forbrydere og forbrydelser og moral. Den har en ualmindeligt kompleks figur i Niels, der er komisk i sin jagt på kontrol, tragisk i sin psykiske brist og rørende i sin kærlighed til sin kone, Linda, som virkelig kæmper med at forstå sin mands kompleksitet. At klemme så svær en figur ind i en film, der også kan bruges som en grinebiderfilm en fredag aften, er godt gået af Frederikke Aspöck og forfatter Lars Husum.

Dagbladets Bureau: 5 stjerner af Helle Sihm
…Næsegrus beundring også til multitalentet Anders Matthesen, som her viser, at han ikke » bare « mestrer alle poster i egne produktioner, men at han også ubesværet udfolder og indordner sine genialiteter inden for andres instruktion.

Cinemazone.dk: 5 stjerner af Uffe Stormgaard
De frivillige er noget så sjælden som en dansk absurd velspillet sort (folke)komedie, boblende vittig og musikalsk – og samtidigt et velturneret indlæg i samfundsdebatten, hvor ikke mindst økonomisk kriminalitet har ryddet forsiderne.

Folketidende: 5 stjerner af Hans Jørgen Møller
…Jacob Hauberg Lohmann og Anders Matthesen er fantastisk godt castet. Troværdige som bare fanden, og ” Anden” lægger i den grad nye alen til sit store talent, som vi kender i forvejen fra såvel hans stand up karriere som fra hans film om Terkel og om den ternede ninja.

Ekko: 4 stjerner af Nicki Bruun
…Matthesen træder i karakter som seriøs skuespiller i alvorskomedie om et fængselskor, der skiftevis gør ondt i hjertet og sender lattermusklerne på arbejde […] Det er værd at fremhæve Anders Matthesen, der ikke overraskende har usvigelig sikker komisk timing, men også skaber en dybfølt klangbund i Niels, hvis kone kæmper med følgerne af hans fængselsophold.

Børsen: 5 stjerner af Michael Solgaard
…Anders Matthesen og Jacob Lohmann overbeviser i hovedrollerne i “De Frivillige”. Både smerten og frustrationerne i fængslet fremstår ægte. […] De Frivillige giver publikum noget at tænke over på en sjov måde og viser, at Anders Matthesen også er en fremragende skuespiller.

Cinemaonline.dk: 5 stjerner af Maria Bjerregaard
…Selvom dette kun er hans fjerde rolle i en spillefilm, så kan Matthesen intet andet end at imponere. […] Matthesen er fremragende i rollen som den empatiske Niels, som kæmper med sine dæmoner, hvilket har gået ud over sin familie. Men Matthesen formår at spille Niels’ skrøbelige og sårbare side til perfektion.

Ordet: 5 stjerner af Josephine Zabeo-Persson
…Filmens absolutte styrke er Anders Matthesens evne til at skildre samfundets skæve eksistenser med en ømhed, der ikke blot gør dem til humoristiske størrelser, men fuldendte karakterer.

Politiken: 4 stjerner af Kim Skotte
…Som landets mest populære komiker og manden bag fænomenerne ’Terkel i knibe’ og ’Ternet Ninja’ er Anders ’Anden’ Matthesen værdsat. Men er han også skuespiller i mere klassisk forstand? Det må man bare svare ja og amen til efter at have set Frederikke Aspöcks fængselskomedie ’De frivillige’. […] En rolle Matthesen giver kød og blod med en antydet autoritet og en underspillet sårbarhed, der nærmest kortslutter alle ens forventninger til en rolle af den karakter.

Ekstra Bladet: 4 stjerner af Henrik Queitsch
…Men alt i alt en ganske vellykket lille film med noget interessant på hjerte, der dog først og fremmest skal ses for Lohmanns og Matthesens præstationer. Især sidstnævnte er et studie i kombinationen af det tragiske og det komiske. Er der noget, den mand ikke kan?”