Årstal: 2008/2009
“Med dette show vender Anders Matthesen tilbage til scenen- tilbage til stand-up genrens rå form: Én mand én mikrofon og ét kæmpegrin hver 6. sekund. Mine to sidste shows har været lidt mere konceptuelle – Anden på coke? var nærmest teater Jeg har savnet at lave klassisk stand-up med den intimitet og frihed til improvisation, der hører med til disciplinen. Jeg vil i mit nye show forsøge at skabe en råhed man kender fra stand-up klubberne jeg vil tilbage til rødderne, siger Anders Matthesen. Nærværet, improvisationen, den platte joke – side om side med noget der måske endda kunne minde om en dyb tanke? Historier fra komikerens eget liv, opdigtet vrøvl, personlige meninger, eller påtagede provokationer. Præcis hvem komikeren er, og hvad han mener, er ikke vigtigt … Det er den fælles oplevelse og de tanker der bliver sat i gang der tæller og vigtigst af alt: Grinet! Det er så befriende at få lov at grine i længere tid af gangen. Og Anders Matthesen ved kun én ting der er bedre end selv at grine: At se dig grine!”

 

Anmelderne og publikum var enige om at Anders i dén grad vendte tilbage til rødderne og at han stadig var en mester til det. Han modtog fem stjerner over hele linjen, af bl.a. Berlingske, Politiken, Jyllands-poste, BT, Børsen & Ekstra Bladet. Showet blev optaget i januar 2009 på Det Kongelige Teater. På dvd’en er der udover showet, også en masse ekstra materiale – faktisk proppet til randen med det. Showet blev optaget over flere omgange på Østre Gasværk, men da showet ved turnéens ende nærmest havde skiftet form og så meget nyt var kommet til, så valgte Anders igen at optage det på Det Kongelige Teater. Derfor finder man på dvd’en et 55 minutters sammenklip fra de tidligere shows fra Østre Gasværk, derudover 55 minutters sammenklip af ekstra numre også fra Østre Gasværk. Anders valgte nemlig i denne periode på Østre Gasværk at lave et nyt ekstra nummer hver dag, som derved er blevet sat sammen til ét langt show på dvd’en. Desuden var der også en ny opvarmer på hver dag på Østre Gasværk, og dem ser vi også et udklip af på dvd’en. Showet havde premiere d. 01. august 2008 og fortsatte med at spille indtil marts 2009. Showet blev opført i alt 240 gange på de 8 måneder og i alt nåede over 205.000 at få billetter til at se showet live. Til sammenligning solgte Mick Øgendahls Propaganda (2010) 65.000 billetter. Dvd’en blev udgivet d. 09. november 2009.

Politiken: 5 hjerter af Henrik Palle.
…Det er steder så morsom at man frygter for sit liv. Og det er så veloplagt, så sprudlende begavet og talentfuldt, at man ikke kan andet en at overgive sig og grine, grine, grine og grine.

Jyllandsposten: 5 stjerner af Henrik Lyding.
…Anders Matthesens nye show er rigeligt en aften værd. Skarpt, vittigt, elegant. Lad gå videre, lad gå videre.

Berlingske Tidende: 5 stjerner af Jesper Eising.
…Anders Matthesen er tilbage uden dikkedarer i et stand up-show med nerve og autencitet… beviser, at han stadig er på toppen af den danske comedy-pop.

Ekstra Bladet: 5 stjerner af Hans Bjerregaard.
…Jeg grinede stort set uafbrudt. Anders Matthesen er enten et geni, eller også ligner han et så meget, at det kan være det samme. Lad os få ‘Anden’ som præsident

BT: 5 stjerner af Jacob Wendt Jensen.
… Der er ingen over ham på stand-up scenen lige nu.