Årstal: 2001
“Hvordan får du succes i erhvervslivet? For ikke at nævne i dit privatliv? Tør du deltage i et overlevelseskursus med denne kursusudbyder? Tingleff selv spiller kursusguruen Patrick Toftgaard, der har hyret seniorsergent Gert Haarder (Anders ”Anden” Matthesen) som kursusleder – Gert er ekspert i overlevelse under ekstreme forhold, sådan da…”

Serien er optaget i januar 2001, hvor syv komikere mødtes i en grusgrav på Sjælland. Manuskriptet er skrevet af Jakob Tingleff, og optagelserne blev færdiggjort på kun fire dage. 

 

Medvirkende:
Patrick Toftgaard: Jacob Tingleff
Rasmus Nissen: Mick Øgendahl
Gert Hartmann: Anders Matthesen
Marianne Fn’sted: Audrey Castañeda
Kursist: Thomas Hartmann
Kursist: Rune Klan
Kursist: Morten Møller
Special guest: Grete Rugaard

“Patrick Toftgaard var Tingleffs comedy figur, som han lejlighedsvis optrådte med til firma jobs. Tingleff skrev siden hen programmet Get ahead in buisness and life (med Patrick Toftgaard) og fik solgt idéen til produktionsselskabet Duckling. Budgettet var stramt, og Jacob spurgte allevennerne, om de gad at stille op. De fleste var på med det samme, men jeg var selvfølgelig primadonna og krævede en masse betingelser og en helt lastbil fyldt med penge.

Da jeg var færdig med at bitche, gik vi i gang med at finde tøj til senior sergent Gert Haarder. Tingleff og jeg gik ned i overskudslageret McCorman på Nørrebrogade og gik igang med at spørge til forskellige uniformer og huer, vi skulle købe. Pludselig fik indehaveren af butikken dog en nedsmeltning og smed os ud (han havde digtet en eller anden historie om os og gik amok). Vi gik måbende og smågrinende ud af den vanvittige mands forretning og skaffede derefter de mange dyre ting over nettet i stedet.

Optagelserne fandt sted i den koldeste grusgrav fra tidlig morgen til sen aften. Det var en ret hård opgave, hvor vi selv udførte alle stunts, men også super sjovt at arbejde med alle de dejlige kolleger. Jacob havde i øvrigt fået Thomas Glud til at instruere de 8 programmer, som blev sendt på Tv2 Zulu og udkom på DVD i 2006 på Artpeople. Og det er vi rigtig glade for.. det er sjovt at se et ”klassebillede” fra gamle dage. ”

– Anders Matthesen (Anden.dk)