Premiere: 27. april 2017
Dvd-udgivelse: 07. september 2017

Den Anden Side er en dokumentarfilm, som følger Anders i perioden imellem de to onemanshows Anders og Shhh fra 2012 til 2016. 
Han har netop rundet de 40 år og har længe været et fænomen i dansk underholdning. Med samme råhed og ærlighed som vi kender ham fra scenen, bliver vi for første gang inviteret med ind i hans private øjeblikke og situationer. Vi møder en dedikeret kunstner, der konstant arbejder på at forblive original og præstere noget, der er bedre end sidst. Vi møder også en mand, som løber ind i en krise med stress og usikkerhed, der får ham til at overveje om han skal fortsætte karrieren. Filmen er en hæsblæsende fire år lang rejse med Anders Matthesen gennem kaos, succes, tvivl og grin, – en ærlig fortælling om et multitalent. Filmen solgte 10.000 billetter i biografen og er efterfølgende blevet udgivet på dvd og til streaming. 

 

“I en periode, der strækker sig over fire år fra 2012 til 2016 har dokumentarfilminstruktør Pernille Rose Grønkjær nysgerrigt fulgt Anders Matthesen. Hun har været med helt tæt på – bag scenen, i garderoben, i bilen, på kontoret og i hjemmet. Samtidig har hun og Danish Documentary også haft adgang til et enormt arkivmateriale af gamle privatoptagelser og klip fra komikerens tidligere shows, film og tv-programmer, – arkivmateriale som indgår i filmen og er med til at understrege Matthesens format som komiker, skuespiller og musiker.”

Medvirkende:
Anders Matthesen
Cemille Rosenberg Matthesen

Komponist:
Jonas Struck

Producent:
Danish Documentary Production

Instruktør: 
Pernille Rose Grønkjær

Lyddesigner:
Peter Albrechtsen

Produceret med støtte fra:
Det Danske Filminstitut,
Scanbox og TV2 Danmark

Fotograf:
Pernille Rose Grønkjær

​​Executive Producers:
Sigrid Jonsson Dyekjær, PGA
Eva Mulvad
Mikala Krogh
Pernille Rose Grønkjær

Klippere:
Kasper Leick
Jacob Thuesen

Producer:
Sigrid Jonsson Dyekjær, PGA