Udgivelsesdato: 28.10.2016
Anders annoncerede i oktober 2016, at han senere på måneden ville udkomme med sin første børnebog Ternet Ninja. Ternet Ninja er en karakter vi tidligere har stiftet bekendtskab med i form af en masse små tegninger, som Anders lavede til Anden.dk samt Facebook tilbage i 2008-2009. Bogen er illustreret af Rasmus Meisler og udgivet hos Høst & Søn. Bogen er udkommet som hardback, E-bog, CD-lydbog samt digital lydbog – lydbogen er selvfølgelig indtalt af Anders selv. Bogen har vundet Orlaprisen for “Bedste handling” samt Blixenprisen for “Bedste lydbog”.

 

Handling: “Ternet Ninja fortæller sprudlende om 13-årige Askes op- og nedture, konflikter og forelskelse, og om hans møde med en udsædvanlig ninja, syet af en børnearbejder på en legetøjsfabrik i Thailand – og sejlet til Danmark af gode gamle onkel Stewart. En ternet ninja med rødder tilbage til det japanske samuraisamfund, der indædt kæmper for, at retfærdigheden skal ske fyldest…”

 

Ternet Ninja fik d. 25.12.2018 premiere som animationsfilm i biografer landet over.

Børn i byen
…Det er virkelig ikke til at forstå, at Ternet Ninja er Anders Matthesens debutbog. Bogen er super spændende, kanon humoristisk og yderst velskrevet fra start til slut. (…) Anders Matthesen brillerer i sprog og handling, og får til læserens store glæde, frit løb for sin anmelderroste komik. Jeg er sikker på at den danske ungdom bliver bidt af ninjafeber, så snart de får fingrene i bogen!

Politiken
…Anders Matthesen er også god til at sætte en lavine af ord og handling i gang. Hans sprog er nutidigt med stort N. Det er sådan noget med »turbo« og »naller« og »lidt for turkisfarvet«. Det funker fint hele vejen igennem, og løjerne lægger sig op ad sproget, så det hele virker som Bjarne Reuter version 2016. Og det er ment som en ros.

Berlingske
…I sin børnebogsdebut viser Anders Matthesen både, at han kan skrive, og at han er bevidst om sine virkemidler. Men »Ternet Ninja« er mere end det, nemlig en ikonisk heltefortælling med uhyre velfungerende replikker og opsange fra T.N., for eksempel den med, at »det eneste, der gør, du ikke kan, er at du TROR, du ikke kan«.

Jyllands-Posten
…Hans flair for at opbygge en dramatisk historie egner sig godt til romangenren, og historien om ninjaen er medrivende. Men først og fremmest formår Matthesen at overføre sin skæve, sorte og genuint sjove børnehumor til skrift. Aske gør sig undervejs i handlingen overvejelser, der sagtens kunne indgå som gode bits i Andens voksenshows.

Fyns Amts Avis
(…) alle, der som jeg har grinet af Terkel i Knibe eller Jul på Vesterbro, også vil få fornøjelse af Ternet Ninja. Humoren har den samme, mørke, let prætentiøst proletariske “for fin til Joe & the Juice, men ikke til at skubbe børn ud på selvmordets rand”-tone som altid. Hvilket som sædvanligt fungerer upåklageligt.

Lokalavisen Frederiksberg, Markus 10 år
Sjældent har jeg grinet så meget af en bog, og det er første gang, at jeg har læst en bog, som jeg ikke kunne stoppe med at læse om aftenen, før mine forældre brutalt måtte stoppe mig ved at slukke for lyset.

Ekstra Bladet
Kanondebut. Ole Lund Kirkegaards arvtager hedder Anders Matthesen.

Kulturkapellet
Matthesen må i al fald meget gerne fortsætte som forfatter, for hans på en gang skæve og barske, men også sært genkendelige univers, er virkelig flere besøg værd.