Andens mesterlige efterfølger tager til Thailand med en Ternet Ninja i topform

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Metronaut, Kira Bach Pedersen
Bedømmelse: 6 stjerner

“Matthesen har igennem sit hverv et helt særligt talent for at præsentere sit publikum med et friskt perspektiv på klicheer, hvilket efterhånden er lidt af en opgave i sig selv. I hans hænder kommer de under kærlig behandling og bliver revset fra hinanden. Netop derfor rammer bogen ligesom dens forgænger præcist ned i den farlighed, som andre ikke tør røre ved og viser med fin kynisme og ironi, hvordan man giver magten tilbage til det unormale og udstiller dobbeltmoralheden. De der oprigtigt finder denne bog krænkende grundet den lejlighedsvise brug af skældsord har vidst ikke helt fattet pointen.Anders Matthesen har selv forklaret, at han ikke anser ’Ternet Ninja’-bøgerne som børnebøger. Han skriver præcist som han har lyst til uden én særligt målgruppe in mente. Resultatet er en opkvikkende læseoplevelse, og en bog som i sin essens er virkelig og jordnær. En stor portion af læserne vil være børn og unge, som særligt vil fornøjes af Thorbjørn Christoffersens levende illustrationer, men samtidig er bogen også stopfyldt med skideunderholdende underliggende humor til de voksne.

Den berygtede to’er er tydeligvis et håndværk, som Anders Matthesen er tilfreds med, og der ligger da også en stolthed i hans veludførte research og ikke mindst en tilbagevendende fascination af japansk kultur. En mere værdig efterfølger finder man sjældent. Jeg glæder mig allerede ufattelig meget til filmatiseringen.”

Læs hele anmeldelsen her: www.metronaut.dk

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar