Matthesens ternede ninja er tilbage for fuld speed: Skør, skæv, sjov og spændende

Bog: Ternet Ninja 2 (2019)
Anmelder: Berlingske, Merete Reinholdt
Bedømmelse: 4 stjerner

“Anders Matthesen formår en masse ting. Herunder at hoppe ind i sin læsers hoved. Så har man altså visse evner. […] Ternet Ninja 2 lever til fulde op til niveauet i første bind i det, der tydeligvis er på vej til at blive en serie for børn og barnlige sjæle. Det kan man kun glæde sig over, for Matthesen leverer varen som Bjarne Reuters værdige arvtager. Med mundret sprog, skarpe dialoger, fjollet humor og fyndige, hverdagsfilosofiske pointer fortæller han en grotesk historie om en (næsten) helt almindelig dreng og hans (næsten) helt almindelige familie og om en (næsten) helt almindelig forbrydelse. Det er skørt, skævt, ofte lattervækkende morsomt og indimellem gysende spændende.

[…] »Aske rystede på hovedet. »Altså, undskyld jeg siger det. Men er det ikke lidt ligemeget, hvordan du ser ud? Handler det ikke mere om, hvad der er indeni?«

Den slags små voksenpædagogiske moraler forklædt som humoristiske banaliteter er der flere af, og på sin egen matthesenske måde hæver de humoren fra det hygge-platte til noget mere opbyggeligt. At forfatteren er en stand up-komiker med kant afspejler sig også i persontegningen og karikeringen af bl.a. den selvoptagede og nærige papfar, Jørn, der gerne vil fremstå som den rummelige og imødekommende person, han overhovedet ikke er.”

Læs hele anmeldelsen her: www.berlingske.dk

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar