Årstal: 2012/2013
I november 2011 blev det annonceret at Anders’ nye onemanshow ville gå under den simple titel:  Anders. Showet fik premiere 05.09.2012 og modtog nogle af de bedste anmeldelser Anders (og nogen anden dansk stand-up komiker) nogensinde har fået. 5 & 6 stjerner blev der givet over hele linjen.

Udover de gode anmeldelser er showet også det hurtigst sælgende Anders Matthesen show til dato. Inden premieren overhovedet havde fundet sted, var der solgt 60.000 billetter og 2 uger efter premieren rundede billetsalget 100.000 solgte billetter. Dvs. at han i denne periode solgte ca. 3.000 billetter om dagen. Sidste mulighed for at se showet live var i slutningen af januar 2013. Showet nåede på turnéen rundt til Herning, Aalborg, Aarhus, Odense, Esbjerg samt København. At der kun var disse seks spillesteder, var grundet en omfattende scenografi, som gjorde at det ikke var muligt at flytte showet for meget rundt samt specifikke krav til scenestørrelser og indgangsporte. I december 2012 var der solgt over 140.000 billetter og der blev derfor annonceret 12 nye spilledatoer i Falconer i januar 2013.

Showet blev optaget d. 17 & 18 januar i Falconer Salen, og dvd’en ramte butikkerne d. 11.11.2013. Dvd’en indeholder det 2 timer lange show Anders, samt TV2 dokumentaren Bag om showet. Der er desuden et kommentarspor samt indspillede studieversioner af showets to sange.

Blot to uger efter udgivelsen gik dvd’en guld, da den solgte over 10.000 eksemplarer. Showet gik desuden direkte ind som nr. ét på dvd hitlisterne.

“Anders Matthesens sjette, største, sjoveste og hidtil mest anmelderroste onemanshow ANDERS er blevet en overvældende kæmpesucces i hele landet. Showet er et personligt indblik i Anders’ tilværelse, både som privat person og professionel komiker, og skildrer den sammensatte identitet, som de to roller er vokset sammen til. Som tilskuer bliver man deltager i en medrivende og sindssygt morsom proces i jagten og forsøget på at finde ind til kernen i Anders’ sande identitet. Er han Anders – eller er han Anden? Kan man kalde sig Anden, når man er familiefar på 37? Hvem er han i det hele taget? Alt dette og meget mere får du svar på i ANDERS – et show fuld af overraskelser, nærvær, ærlighed, løgn og selvbedrag, men frem for alt vanvittig sjov og tankevækkende underholdning med Anders’ eget liv som det konstante omdrejningspunkt. Anders’ turné i september/oktober/november 2012 og januar 2013 meldte fuldstændig udsolgt, hvilket bevidner om Anders’ store succes. Og så har Anders lige vundet prisen for ”Årets Komiker” ved dette års Zulu Comedy Galla.” – Artpeople

Hvem fanden tror du egentlig, du er?

Og svarer det til, hvem du i virkeligheden er?
Og bør du i det hele taget tro, at du er noget som helst?
Cellerne i kroppen fornyer sig hele tiden. Det samme gør ens spejlbillede, frisure, garderobe, meninger, kæreste, vaner og venner.
Alle de ting, der er med til at definere dig, kan nemt skiftes ud – selv dit navn. Så hvem fanden er man så? Og ændrer det sig løbende? Bør man i virkeligheden gøre status hver mandag og evt. tage navneforandring til noget mere passende hver weekend?

Kan der evt. være en stor gevinst ved at analysere de faste vaner, mønstre og holdninger, der muligvis giver én et falsk og begrænset billede af én selv og dermed også sætter grænser for, hvad man kan og ikke kan? Kan man stadig være ”Anden” som 36 årig? Og er ”Anden” og ”Anders” overhovedet den samme person?

Det er nogle af de mange spørgsmål, der ligger til grund for Anders ”Anden” Matthesens nye oneman show ”ANDERS”, der har premiere i efteråret 2012.

Om vi får svar på alle disse spørgsmål er endnu uvist – at vi får noget at grine af er dog 100% garanteret!

De seneste par år har komikeren gennemgået en storm af personlige udfordringer, en række store omvæltninger, livsmæssige overvejelser og i det hele taget ladet sig udfordre af livet, dets foranderlighed og alt hvad det byder på – på godt og ondt.
Om det er en midtvejskrise, fødselsdepression eller anden form for nedtur – eller snarere en livsmæssig åbenbaring eller ny lykkefølelse, der har kridtet banen op for Anders Matthesens nye show, vides ikke. Og det bliver svært at udstå ventetiden frem til premieredatoen 5. september 2012 for at få svaret.

”ANDERS” er det 6. onemanshow fra Anders ”Anden” Matthesen. Sidst Matthesen var på solo-turné var det med showet ”Anders Matthesen … vender tilbage”, der tog publikum og anmelderne med storm og solgte over 200.000 billetter og mere end 100.000 dvd’er.

Fra afslutningen af sidste show til premieren på det nye er der gået næsten 3 år, hvilket er en temmelig lang pause for en komiker. Især når det gælder Danmarks mest produktive og hårdtarbejdende komiker.
Der er med andre ord VIRKELIG sparet op og lagt i kakkelovnen til en fantastisk oplevelse for både nye og gamle Matthesen fans.

I den mellemliggende periode har Anders optrådt i ny og næ på små klubber og ved foreningsarrangementer, hvor
han har testet og destilleret nye idéer og stilarter på scenen.
Derudover er tiden gået med at reflektere over livet (det nye og det gamle), lade op og samle ny inspiration.

”Mine shows følger stort set altid min personlige udvikling. Hver gang jeg når til et nyt sted i mit liv, plejer det at resultere i et show. Det er derfor de indtil nu har været så forskellige” – udtaler Anders Matthesen.
Hvordan det nye show bliver, er som sædvanligt noget man må vente til premieren med at finde ud af. ”Jeg kan kun sige, at jeg virkelig har gjort mig umage! – Nej vent! – Jeg kan da også løfte sløret for, at det bliver psyko sjovt!!”

Anders startede sin komiker karriere som 18-årig og har efterhånden brugt over halvdelen af sit liv som stand-up komiker.

Jobbet er dog bestemt ikke blevet en kedelig rutine:
”Jeg glæder mig mere til at optræde med dette show end jeg nogensinde tidligere har gjort.” – siger han og tilføjer ”Jeg har været væk alt for længe og jeg har virkelig abstinenser efter at komme i gang igen. Bare jeg ser et bagtæppe begynder jeg at ryste og savle” – udtaler Anders, som ellers har det godt.

Det nye show har premiere den 5. september 2012 i Falconer Salen i København og drager herefter på turné rundt i Danmark og besøger bl.a. Aarhus, Aalborg, Odense, Esbjerg og Herning.”

Anmeldelser

“Anders Matthesen er den bedste. Hans nye show er suveræn og tankevækkende underholdning.” – Jyllands-posten

“Sådan! Der er stadig ingen over. Der er ingen ved siden af. Der er ingen anden. End Anders. Anders den Anden.” –BT

“Fandme om ikke han har gjort det igen! Han er en gudbenådet performer med en fint tunet timing og en replikaflevering, der rammer publikum rent stort set hver evig eneste gang.” – Politiken

“Det hele er intet værd, hvis ikke vi griner. Men det gør vi i selskab med Anders Matthesen”. – AOA

“Jeg grinede i et væk og forlod teateret opløftet. Endnu et smukt kunstværk fra Anders Matthesen.” – Ekstra Bladet