Årstal: 2016/2017
Anders annoncerede i april 2016, at han igen ville drage på turné i september 2016 og frem til foråret 2017. Denne gang med onemanshowet, Shhh.
​Showet havde premiere 02.09.2016 i Falconer Salen på Frederiksberg. På premiereaftenen blev han mødt af et stående bifald, da han trådte ind på scenen.

På under én måned solgte Anders 27.000 billetter, hvilket gør dette show til Anders’ hurtigst sælgende onemanshow. Til sammenligning tog det ‘Anders’ 5 måneder at sælge samme antal billetter. Den 10.09.2016 skriver Anders på sin Facebookside, at Shhh nu har solgt over 60.000 billetter.
Turnéen er blevet udvidet med adskillige ekstra shows rundt om i landet, og dvd’en til showet blev optaget d. 08.10.2016 i Musikteatret Albertslund.

Børsen: 5 stjerner af Lars Wallenberg.
…En lommefilosofi, der krøluldsmorsomt giver publikum noget at tænke over, mens man stadigt spruttende af grin forlader salen. Det er flot, det er frækt, og det er pokkers godt gået.

Berlingske Tidende: 5 stjerner af Michael Charles Gaunt.
…Setuppet er simpelt, leveringen knivskarp. Og selv om han helt klart har noget, han gerne vil fortælle os, er det næste store grin aldrig mere end en hurtig punchline væk.

BT: 5 stjerner af Jan Eriksen.
…Flot, elegant og dybt tankevækkende var det. Tak for det. (…) Grinene står i kø, i kø, i kø.

Nordjyske Stiftstidende: 5 stjerner af Amal Guerdali.
Det er standuppen og vittighederne, der er i fokus i ” Shhh”. Man slipper dog ikke helt for det teatralske, når Anden flekser sit skuespiltalent og kaster sig ud i at lave stemmer, noget han er danmarksmester i. Men også hans hurtige oneman-dialoger, der foregår i så hæsblæsende et tempo, at man ikke får registreret alt det, han siger indimellem, er hysterisk morsomme.
(…)
Med ” Shhh” er Anders ” Anden” Matthesen for denne anmelder tilbage i topform.

Ekstra Bladet: 4 stjerner af Hans Bjerregaard.
…Han vil af med det hele, og det fortæller han på vanlig ekvilibristisk facon, hvor vi over en særegen oplevelse på Fanø lander i en medrivende finale som gør, at man går fornøjet og opløftet fra showet.

Arbejderen: 5 stjerner af Anders Fenger.
…Hvor er det herligt, at en stand-up-komiker undgår de billlge, enkeltstående sex-jokes med en punchline som en teenager med for tidlig sædafgang. Sådan er Anders Matthesen heldigvis ikke. Han binder historier sammen og er rent faktisk en historiefortæller af rang. (…) I stedet satser Anden med hårfin timing på at få os til at se tåbelighederne i dagligdagens dilemmaer og trivialiteter. Det gør han uforligneligt. Grinene kommer som perler på en snor, og overopfylder ugekvoten for grin.

Information: af Christian Bennike.
…Shhh er en tyk comedy-fond… Publikum skriger af grin… Danmark elsker den 41-årige komiker. Anders Matthesen er stadig en af landets bedste entertainere.

Poltiken: 4 stjerner Af Henrik Palle
Anders Matthesen hudfletter ætsende elegant og veloplagt informationssamfundets virkelighed, og han fremstiller sin egen frustration over den manglende indre ro, dette afstedkommer, med vanlig sproglig overlegenhed i en teknisk fuldkommen talestrøm, hvis flow man skal til sådan en type som rapperen Snoop Dogg – eller hvad han nu hedder for tiden – for at finde mage.
​(…)
I løbet af det halvanden time lange show demonstrerer Anders Matthesen, at han ikke bare er bedre end de fleste af sine landsmænd, men overgår dem alle.

Shhh! – Der er show!

2. september 2016 har Anders Matthesen premiere på sit syvende onemanshow, der bærer den mundrette titel: ‘Shhh’.

Showet skydes i gang i Falconer Salen på Frederiksberg, hvor det efterfølgende spiller, for så at drage på turné rundt om i Danmark.

Tre år er der gået siden Matthesen afviklede sin sidste anmelderroste show-turné: ‘ANDERS’. Tiden er gået med at udvikle og skrive nyt materiale, der er blevet afprøvet og raffineret på mindre klubber. Nu er dette materiale blevet til et færdigt onemanshow, og hvilket show!

Matthesen udtaler selv om showet:

”Jeg glæder mig helt ubeskriveligt til at spille på de store scener igen. Det har været skønt at være fordybet i skriveprocessen og opleve nærværet med publikum på de små spillesteder. Nu er jeg for alvor klar til, at den skal have én på frakken. Jeg er i topform og sjovere end nogensinde. Spørg selv min søn – han grinede af mig i går… Altså jeg faldt, men stadigvæk…”

Hvor det sidste show: ‘ANDERS’ var et større udstyrsstykke med kæmpe scenografi og et stort hold på tur, er der denne gang tale om et mere ‘traditionelt’ stand-up show.

”Det er jo efterhånden blevet lidt af en tradition for mig, at jeg veksler mellem at lave mere konceptuelle- for ikke at sige ‘teater-agtige’ shows, og så den mere klassiske stand-up. Mit sidste onemanshow var meget konceptuelt. Det betyder dog ikke, at jeg denne gang ‘bare’ disker op med halvanden times blandet ‘kender i det’ rutiner, og small talk om dit og dat. Jeg arbejder sædvanligvis inden for et tema der gør sig gældende her og nu i mit liv. Men showet bliver mere stand up end teater baseret denne gang.”

I showet ‘Shhh’ udspringer Matthesens komik, som altid, i højere grad fra ham selv og hans tanker, end fra dagsaktuelle emner, politik og verdenssituationen generelt.

”Showet tager udgangspunkt i, hvor JEG er i livet lige nu. Materialet er som altid meget personligt, men min erfaring siger mig, at det ofte er netop dét, der gør at publikum kan genkende en masse elementer fra deres eget liv.”

Præcis hvad showet handler om og hvilke emner, der tages under behandling, er som sædvanligt svært at lokke ud af den populære komiker:

”Er der noget værre end folk, der afslører halvdelen af filmens handling? Jeg kan sige så meget, at jeg har gjort mig meget stor umage, at det bliver super sjovt og spændende, og derudover må jeg høfligt henvise til showets titel: – ‘Shhh’.”

Billetter kan købes på Ticketmaster.dk – fra nu af!
Billetter i Esbjerg gennem Musikhuset Esbjerg
Billetter i Aarhus gennem Musikhuset Aarhus