Årstal: 2006
Anden paa coke? turnerede rundt i hele landet og blev set af over 100.000 mennesker. Showet gør sig bemærket ved ikke blot at være et almindeligt stand-up show men derimod en blanding af genre. Der leges med stand-up- og teatermediet. Karakteren ‘Anden’ befinder sig i sit hjem, hvor han om under ét døgn har premiere på sit nye onemanshow. Der er dog ikke skrevet en linje på showet, og vi følger dermed ‘Andens’ udvikling af showet løbende.

Dvd’en indeholder udover selve showet desuden også en 35 minutters lang dokumentar om tilblivelsen af showet. Derudover har Anders indtalt et kommentarspor henover showet, som giver et ekstra indblik i tilblivelsen af alt fra showets titel til enkelte jokes.
Showet havde premiere 31.05.2006 og blev udgivet på dvd d. 20.11.2006.

Politiken: 6 stjerner
Fyens Stiftstidende: 6 stjerner
Berlingske Tidende: 6 stjerner
Ekstrabladet: 5 stjerner
B.T.: 5 stjerner
Information: 5 stjerner

“Jeg glæder mig meget til det her. Denne gang har jeg taget mig ekstra god tid til forberedelserne. Der skal kæles for den mindste detalje. Hvad showet præcis kommer til at indeholde, må man vente med at finde ud af til premieren. Men der bliver fart på! … Og det er ikke et børneshow!” – Anders Matthesen

“Er Anden konge? Ja, og Anden på coke er kogende kongekunst – båret af en egostjerne, der tør se selv Gud i øjnene. Så herfra svømmer fem charmerede troldænder som belønning for Andens is i maven og kniv i replikken, hans selvironiske sofa – og hans evne til at lave nescafé i en opvaskebalje: Rap, rap, rap, rap, rap!” – information.dk

»Anden paa coke?« Anders Matthesen er i en liga for sig selv – flere niveauer over alle kolleger i dansk stand-up. – Berlingske

“Da jeg var færdig med at turnére med “Tal for dig selv”, skrev folk ofte til mig: “Hvornår kommer der et nyt show?”. Jeg var pænt træt oven på et hårdt forløb med mange projekter oven i hinanden. Jeg havde brug for fred og ro og inspiration.

Derfor brugte jeg et par måneder i min lejlighed med at tegne og hygge og lave køleskabsmagneter ud af modellervoks. Jeg kunne mærke, at musikken trængte sig på. Jeg skrev et par sange og tænkte, at de måske ville kunne bruges i et fremtidigt show (en idé jeg senere droppede).

Jeg vidste, at jeg før eller siden ville lave et nyt onemanshow, og jeg havde en idé om, at det skulle hedde ´”Anden paa coke?”. Min plan var, at man kun skulle se et meget træt ansigt på plakaten (evt. kun øjnene), og når “Soevnloes” pladen så kom, skulle coveret være “resten” af billedet, på den måde at man ligesom var zoomet ud på en helhed, der så fortalte resten af historien (eller svaret på spørgsmålet): Nej han er søvnløs.. Billederne blev taget og blev lidt anderledes, end jeg først havde troet.. men til gengæld ret fede.. Plakaten og coveret blev sat igang, og showet blev sat til salg et år før premieren (på den måde kunne jeg få lidt arbejdsro).

Jeg startede med at lave pladen, som blev en slags soundtrack til showet. Fælles for de to projekter er, at de handler meget om mig.. jeg havde lyst til at lave noget der inviterede folk et skridt tættere på.. “Tal for dig selv” havde udfordret det gode kontra det onde. Men stadig var det meget udadrettet comedy, der handlede om andre mennesker og ting.. Jeg ville gerne forsøge at gå et spadestik dybere og virkelig udstille mig selv..

Da pladen og “Rene hjerter” var lavet færdig, gik jeg for alvorigang med at samle alle trådene. Der blev jammet med komiker kollegerne og holdt møder med produktions holdet. Jeg fik Nikolaj Cederholm på som instruktør og begyndte at sende ham de første scener.. Vi snakkede indholdet igennem og begyndte at øve på “Det danske teater” i en måneds tid, mens jeg skrev og skrev og skrev. Efter en måned havde vi tre forpremiere shows, og så var der premiere 31. maj i Falkonér salen.

Showet fik fine anmeldelser og trak over dobbelt så mange mennesker som “Tal for dig selv”. Med turnéen kom vi op på 95 shows over hele landet. DVD’en blev optaget 23. Juni og udgivet 20. november 2006. “Anden paa coke?” er på ingen måde et afskeds show, som nogen har troet. Hvad det næste bliver og hvornår, det vides ikke i skrivende stund (oktober 2006). Men ligesom med “Tal for dig selv” er der en del, der har sagt: “Det show kan du jo ikke overgå”. – Hmm, mon ikke?”

– Anders Matthesen (Anden.dk)