Ny dansk film med Anders Matthesen blæser anmelder omkuld: Hvor er det godt gået!

Film: De Frivillige
Anmelder: DR, Per Juul Carlsen
Bedømmelse: 5 stjerner

“På overfladen ligner den en klassisk dansk folkekomedie. Men den er samtidig en drillepind, der udfordrer vores opfattelse af forbrydere og forbrydelser og moral. Den har en ualmindeligt kompleks figur i Niels, der er komisk i sin jagt på kontrol, tragisk i sin psykiske brist og rørende i sin kærlighed til sin kone, Linda, som virkelig kæmper med at forstå sin mands kompleksitet. At klemme så svær en figur ind i en film, der også kan bruges som en grinebiderfilm en fredag aften, er godt gået af Frederikke Aspöck og forfatter Lars Husum. […]

Og jeg vil stå der i koret og fundere over, hvor nemt man kan skabe en fængselsfilm, der overhovedet ikke ligner andre fængselsfilm, fordi den forkaster de mørkedystre klichéer fra amerikanske og franske film og i stedet viser en mikroudgave af det danske samfund. Og jeg vil spekulere over, hvor fnuglet man kan få alvor og komik, moral og amoral og absurditeter og banaliteter til at mødes i et lillebitte univers som et dansk fængsel. Der, på den plads i koret, i en dansk film, eller i en film i almindelighed, har jeg i hvert fald aldrig været før.”

Læs hele anmeldelsen her: https://www.dr.dk/nyheder/kultur/film/ny-film-med-anders-matthesen-blaeser-anmelder-omkuld-hvor-er-det-godt-gaaet

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar