Filmanmeldelse: De frivillige

Film: De Frivillige
Anmelder: Filmpuls.dk, Jakob Sørensen
Bedømmelse: 5 stjerner

“På overfladen ligner ’De frivillige’ en komediefilm, hvilken den langt af vejen også er. Men det er også et samfundskritisk værk, der tør at stille nogle svære eller ubehagelige spørgsmål til vores straffesystem. Det er også imod filmens tredje akt, at det sjove bliver puttet lidt til side, og dramaet indtræffer, hvilket måske lyder miserabelt for dem, der kun har købt biografbilletten for at grine. Men rent faktisk så fungerer denne genreombytning. Og set ovenfra, så et dette en langt mere kompleks historie, end hvad man først troede, og derfor sætter man mere pris på filmen.Men når det kommer til komikken, så rammer filmen også plet her. Det er ikke ”fald på halen” komik, men god dansk humor, med lidt af den ironi, som vi alle elsker. Der er dog også utrolig modigt, at lave en film, hvor der nærmest er en lun og smadder hyggelig atmosfærer omkring ”de perverse”, trods alle de modbydeligheder de har gjort. I enden, så kan jeg kun lykønske instruktøren Frederikke Aspöck, der har formået at blande alvor og komik sammen på en måde vi sjælden ser her hjemme i andedammen. […]

Danmarks komiske guru Anders ”Anden” Matthesen spiller Niels, som man kommer til at holde af, på trods af at han har gjort modbydelige ting. Det er en modig rolle som Matthesen har taget, og karakteren kunne nok heller ikke have lykkedes uden ham. Faktisk er han den som har den mest komplekse karakter, og det er først efter man har set filmen, at man bliver imponeret over Matthesens preformance.”

Læs hele anmeldelsen her: www.filmpuls.dk

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar