’De frivillige’: Fængselskomedie med Anders Matthesen er en veltimet kæberasler

Film: De Frivillige
Anmelder: Soundvenue, Rasmus Friis
Bedømmelse: 4 stjerner

“De frivillige er derfor nok en farverig fængselskomedie, men det er også en harmdirrende kritik af finanssektorens opportunisme.

Filmen er vellykket både som det ene og det andet: Særligt Anders Matthesen som den emsige korleder Niels og Anders Brink Madsen som fængselsbetjenten, hvis kone »bliver apatisk af hans fysiske tilstedeværelse«, står for latteren, mens Markus Føns (Jacob Lohmann i en sjælden – og sjældent fortjent – hovedrolle) rammer midten af skiven som satirisk kommentar til virkelighedens jetsettere og iværksætterstjerner. […]

Det er her mellem komik og drama, at ’De frivillige’ for alvor glimrer og med al tydelighed viser, at instruktør Frederikke Aspöck ikke er født som humorist, men har skabt sit navn ved intimt at kulegrave menneskeskæbner, senest i ’Rosita’.”

Læs hele anmeldelsen her: www.soundvenue.com

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar