De Frivillige – anmeldelse

Film: De Frivillige
Anmelder: Filmz.dk, Morten Vejlgaard Just
Bedømmelse: 5 stjerner

Rasmus Seebach eller højskolesangbogen? Det er spørgsmålet i én film, jeg melder mig frivilligt til at se igen.
Svaret på spørgsmålet begynder med et ønske om næsten frivillig isolation. Finans-banditten Markus Føns er blevet sendt direkte i fængsel efter derouten med Innovation House. Her bydes der velkommen med spark og slag fra Fede-Carstens håndlangere – lillebror tabte millioner på grund af Føns’ frås. Sådan begynder de fleste fængselsfilm. Fra “R” til “Profeten“. Fra bunden til rejsen imod toppen af hierarkiet. Men “De frivillige” er ikke som alle andre fængselsfilm. Det er en komedie – af en slags. Føns tager nemlig en isoleret omvej til toppen hos de pædofile og kvindemorderne, der ikke skal nyde noget af at få opkrævet renters rente fra Fede-Carsten & Co. […]

Jeg kendte på forhånd ikke manuskript-forfatter Lars Husum, men han rammer en tone, som dansk film har savnet, siden Anders Thomas Jensen var bedst med “Blinkende lygter”. I centrum er Anders Matthesens korleder, der bestemmer takten i koret. “Jens Vejmand” synges i alt for højt tempo efter en opvarmning, der består i at sige ’Met-te-te-te-te’ og ’Rik-ke-ke-ke-ke’. Det er sjovt.

Læs hele anmeldelsen her: https://filmz.dk/film/de-frivillige

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar