Ternet tosse

Film: Ternet Ninja
Anmelder: Fyens.dk, Casper Hindse
Bedømmelse: 4 stjerner

Ja, der er nok at holde styr på, når det kommer til Anders Matthesen og hans bedrifter. Sådan forholder det sig også med ” Ternet Ninja”, hvor komikeren er så selvrefererende, at nye tilskuere formentlig vil misse en del af pointerne. Til gengæld vil alle andre nok krølle sammen af grin op til flere gange undervejs.

Og det til trods for at ” Ternet Ninja” faktisk har en tydelig social indignation. Vi følger dukke-ninjaens vej fra en fabrik, der drives med solid hjælp fra børnearbejde, og missionen er klar: Ninjaen vil til Danmark og slå den danske forretningsmand, der finansierer fabrikken, ihjel. Han har nemlig pryglet et af fabriksbørnene til døde.

Via Onkel Stewart ender den levende tøjdukke hos usikre Aske, hvis største kald i tilværelsen er at score Jessica fra ottende. Ninjaen og Aske indgår hurtigt en pagt om at hjælpe hinanden -også selvom Aske ikke helt ved, hvad han skal hjælpe ninjaen med.

Den fortælling forløser Matthesen ret suverænt. Komikeren folder multitalentet ud og lægger stemme til stort set alle filmens roller, mens han formår at skabe en sjofel børnefilm, der på forunderlig vis aldrig rigtig går over stregen. (…)

at Anders ” Anden” Matthesen med ” Ternet Ninja” har lavet den sjoveste danske animations-film siden, nå ja, ” Terkel i knibe”.

Læs hele anmeldelsen her: https://www.fyens.dk/Danmark-Kultur/Film-Ternet-tosse/artikel/3310501

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar