’Ternet Ninja’: Anders Matthesens nye film er fuld af WTF-øjeblikke

Film: Ternet Ninja
Anmelder: Soundvenue, Niki Vraast-Thomsen
Bedømmelse: 5 stjerner

Der ryger et par børn i svinget. Til gengæld er det sjovt.

Anders Matthesens nye animationsfilm åbner med en scene i en snusket thailandsk fabrik, hvor en børnearbejder bliver tævet ihjel. Min niårige biomakker kiggede på mig med et blik, der sagde: »Døde den lille dreng lige?«

Ja, det gjorde han. Og derefter følger en god times næsten konstant fnisen og en stribe WTF-øjeblikke, hvor Anden skubber grænserne for, hvor grove og sjove jokes man kan slippe afsted med. (…)

Det er imponerende, at Anders Matthesen formår at tale direkte ind i børnenes hverdag i skolegården i et sprog, der ikke kan anklages for at være ’ung med de unge’. Det er der ikke mange, der formår, når først man er blevet mere end et par og tyve år gammel.

De fleste (virkelig sjove) replikker leveres af Anden selv, fordelt på de mange sidekarakterer samt den ternede ninja himself. Det velkendte univers vil få fans af ’Terkel i knibe’ til at knibe en tåre. Selve animationen har fået et betragteligt ansigtsløft fra Terkels grove 3D-skitser, men stilen er genkendelig – og Terkel har en kort cameo.

Da filmen sluttede, var dommen fra den niårige klar: »Det var en vildt god film. Man lærte ret meget, og så var den også en lille smule sørgelig. Men mest bare  sjov«.

Kort sagt:
Anders Matthesen gør ikke noget halvt, og med ’Ternet Ninja’ leverer han hele pakken: En rørende historie med masser af grin til store og små.

Læs hele anmeldelsen her: http://soundvenue.com/film/2018/12/ternet-ninja-anders-matthesens-nye-film-er-fuld-af-wtf-oejeblikke-342509

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar