Døde børnearbejdere og tween-ydmygelser er en del af Anders Matthesens vildt underholdende nye film

Film: Ternet Ninja
Anmelder: Jyllands-Posten, Nanna Frank Rasmussen
Bedømmelse: 5 stjerner

Det er 14 år siden, at Anders Matthesens mobbeprovokerende animationsfilm ”Terkel i knibe” for alvor slog fast, at Matthesen er mere end bare komikeren ”Anden”, selvom det nu også er helt nok.

”Terkel” var baseret på flere radioproduktioner, og ”Ternet Ninja” er også formet over et forlæg, nemlig børnebogen af samme navn fra 2016. Matthesen forstår virkelig at kapitalisere på sine idéer. Vigtigst i denne sammenhæng er det så, at filmen er et helstøbt værk i sin egen ret. ”Ternet Ninja” er en vildt gennemført og grovsjov film, som Matthesen stort set lægger alle stemmer til selv. Kun hovedpersonen Aske og dennes udkårne, Jessica, indtales (i øvrigt fremragende) af unge skuespillere. (…)

Det er så sandelig opbyggeligt, men selvfølgelig også filterløst og grænsesøgende for aldersgruppen. Det er balancen mellem det renhjertede og det grovkornede, der gør ”Ternet Ninja” til en vinder.

Læs hele anmeldelsen her: https://jyllands-posten.dk/premium/kultur/anmeldelser/film/ECE11066159/doede-boernearbejdere-og-tweenydmygelser-er-en-del-af-anders-matthesens-vildt-underholdende-nye-film/

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar