Andens nye film er fyldt med skæve indfald og skarpe one-liners – men ninjaen er det bedste af det hele

Film: Ternet Ninja
Anmelder: Berlingske, Louise Kidde Sauntved
Bedømmelse: 4 stjerner

Anders Matthesens »Ternet Ninja« byder på underholdende gensyn med indtil flere gamle kendinge fra Andens univers. Men det er klassens nye ternede elev, der stjæler showet med en vaskeægte gang Ninja-power. Anders Matthesen er en alsidig herre. Han har publikum i sin hule hånd til sine one-man-shows, han kan skrive, og nu har han også selv instrueret sin roste børnebog »Ternet Ninja« – og søreme om ikke også den er blevet god som film!

Anders Matthesen kan nemlig kunsten at være både sjov og skarp, provokerende, men med hjerte, rebelsk, men samtidig bevidst om de fortællinger, han – og alle vi andre – er rundet af. Der er både noget Bjarne Reuter og Ole Lund Kirkegaard over »Ternet Ninja«. Men først og fremmest er der selvfølgelig en hel masse Anders Matthesen. Han har ikke alene skrevet forlægget og instrueret – han lægger også stemmer til samtlige karakterer på nær to! (…)

Men så er der heller ikke mere »klassisk« over historien, der myldrer af skæve indfald og sjove og skarpe oneliners. Og så selvfølgelig ninjaen, der er det bedste af det hele. Det er lykkedes at lave den så realistisk,  at det er lige før, man frygter, at den vil hoppe ud af lærredet og ridse én med samurai-sværdet, hvis man griner på det forkerte tidspunkt! Og så er det i øvrigt ret skønt at opleve en filmfortæller, der ikke er bange for at servere nogle af livets mørkere sider – og en solid moralsk opsang. 

Læs hele anmeldelsen her: https://www.berlingske.dk/kultur/andens-nye-film-er-fyldt-med-skaeve-indfald-og-skarpe-one-liners-men

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar