Den stressede and

Film: Den anden side (2017)
Anmelder: Cinemazone, Daniel Skov Madsen
Bedømmelse: 4 stjerner

Det er tilsyneladende ikke nemt at være en mand, der ikke vil producere noget, med mindre det er både mere originalt og bedre, end noget han har lavet tidligere, men det er til gengæld også det, der har gjort komikeren til det popkulturelle fænomen han er. Det forsøger Den anden side at vise med et virkelig vellykket filmsprog, der inviterer os indenfor i Matthesens hurtigt arbejdende hjerne, og gør det klart hvorfor han kan få lyst til at isolere sig fuldstændig fra sine kaotiske omgivelser.(…)
Den anden side bliver på den måde mere en skildring af en kunstners personlige og kreative kvaler i en bestemt periode af sit liv, end det bliver et egentlig definitivt portræt af en af de – efter min mening – mest betydningsfulde danske komikere nogensinde. De tidlige optagelser vi får er ellers virkeligt fascinerende, og jeg ville ønske at filmen havde dykket en anelse dybere ned i fortiden. Men Matthesen er interesseret i det nye, og det er filmen også. Det er da også både underholdende og til tider endda rørende at se en kunstners konflikt mellem at ville skabe noget originalt, der kommer dybt indefra, og samtidig være ulideligt træt af at være inde i sit eget hoved.

Læs hele anmeldelsen her: http://www.cinemazone.dk/review.asp?id=11271&area=3

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar