Den morsomme mands tvivl

Film: Den anden side (2017)
Anmelder: Jyllands-posten, Nanna Frank Rasmussen
Bedømmelse: 5 stjerner

Det er klipningen, der gør det. Og det er altså ikke en henvisning til Anders “Anden” Matthesens skiftende frisurer, selv om vi ser mange af dem i Pernille Rose Grønkjærs portrætdokumentar.
Nogle gange har komikeren halvlangt krøllebølget smørhår, andre gange er det barberet helt ned til hårrødderne. Men det er med standupperens multitalent, som det er med dét hår; lige meget hvor langt i bund det bliver trimmet, så vokser der hele tiden noget nyt uregerligt frem. Derfor er han en af Danmarks bedste komikere, hvis ikke den største i dag. (…)
Man kan nemt forestille sig, hvor ufatteligt mange timers optagelser, der har oversvømmet klippebordet, men de to, Leick og Thuesen, har sorteret og trimmet og til sidst fremtryllet en perfekt rystet cocktail af både søde og sure smagstoner i et tempo, der mimer “Andens” energi og både ydre og indre konflikter perfekt.
Komponisten Jonas Strucks musik lægger sig ligeledes som et varm hånd om fortællingen og holder den oppe, hvor den har brug for det. “Den anden side” bliver derfor ikke blot en historie om den geniale ener, men også et bevis på det professionelle samarbejdes skabende kraft.

Læs hele anmeldelsen her: https://jyllands-posten.dk/protected/premium/kultur/anmeldelser/film/ECE9532447/den-morsomme-mands-tvivl/

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar