Anders Matthesens gør kylling til kriger

Bog: Ternet Ninja (2016)
Anmelder: Berlingske
Bedømmelse: 4 stjerner


I sin børnebogsdebut viser Anders Matthesen både, at han kan skrive, og at han er bevidst om sine virkemidler.
Men »Ternet Ninja« er mere end det, nemlig en ikonisk heltefortælling med uhyre velfungerende replikker og opsange fra T.N., for eksempel den med, at »det eneste, der gør, du ikke kan, er at du TROR, du ikke kan«.
Kort sagt er historien på den ene side velskrevet, for Anders Matthesen kan skrive og er bevidst om sin virkemidler med brug af blandt andet overdrivelser, direkte læserhenvendelser, og en synlig fortællestemme. På den anden side møder man også en letkøbt hoppen over, hvor klichégærdet er lavest.
Snart er »Ternet Ninja« altmodisch, lavkomisk folkekomedie, snart rå og rystende socialrealisme, snart en grundig indføring i ninjaernes historiske baggrund og regelsæt, spændt ud mellem lidt småkedelig familiehygge og intenst spændende og veldrejet aktion med krimiundertoner. Men en bestået debut, det er det. Og en debut, som tegneren Rasmus Meisler optimerer med smukke, mystiske og uhyggeskabende sort-hvide illustrationer.

Læs hele anmeldelsen her: http://www.b.dk/boeger/anders-matthesens-goer-kylling-til-kriger

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar