Sorte Kugler

Film: Sorte Kugler
Anmelder: Onfilm.dk
Bedømmelse: 5 stjerner

Anders Matthesens biografsucces er nu ude på DVD OG Blu-ray – gør dig klar til en ordentlig omgang komedie-kugler!
Den forsmåede ejendomsmægler Alex Klein er bitter. Bitter og skuffet. Og det lader han ikke sine omgivelser være i tvivl om. Han er blevet en fiasko på jobbet såvel som på hjemme-fronten på trods af en motiverende chef med et løfte om partnerskab lige om hjørnet og en overordentligt overbærende kæreste.

I endnu et anfald af galdeudspydelser kører Alex en dag galt. Lige lukt ind i en rød Nissan med soltag. Og da han “vågner”, finder han sig selv i et slags efterlivets absurde quiz-show, hvor han får muligheden for at vinde livet igen. Men Alex lærer hurtigt, at han måske slet ikke fortjener en chance til.

Comedy-komedie i særklasse
Lad det være sagt med det samme – Sorte Kugler er sjov! Den er ikke så meget andet end det, men til gengæld er den det i en grad, der er højst usædvanlig for dansk, rendyrket komedie. Ud over Blå Mænd, vil jeg påstå, at så sjov en film ikke er set siden dansk komedies storhedstid for omkring ti år siden (Den Eneste Ene 1999 og Italiensk for Begyndere 2000).

Og det er herligt! For al respekt for den fantastiske opblomstring, vi har set i den mere seriøse ende af skalaen (Antichrist 2009 og Gaven 2008), men komedien er bare en fast grundpille under enhver national filmindustri, og Danmark har trods alt siden tidernes morgen med Fy & Bi lavet (og i visse perioder filmmæssigt levet af) komedier.

Og selv om Sorte Kugler under det øverste lag maling minder meget om et filmatiseret stand-up show, så fungerer den fantastisk. I grunden kan man vel sige, at Anden endnu engang viser sig som forgangsmand for udviklingen af den danske comedy-scene, og på ny formår at genskabe sig selv og forestillingerne om, hvad komikere kan. Naturligvis får langt de færreste chancen for at følge i hans fodspor, men denne film er som minimum en understregning af Matthesens multitalent.

Læs resten af anmeldelsen her: http://onfilm.dk/Film/Anmeldelse.aspx?FilmId=15552&AnmeldelseId=4435

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar