Anden på dybt vand

Show: Anden paa coke (2006)
Anmelder: Ekstra Bladet
Bedømmelse: 5 stjerner

“Nemmest ville det vel være at køre på det sikre. Det er jo gået vældig godt hidtil. At fræse rundt på scenen som en løbsk gokart og rable spiddende observationer af sig fra gulvhøjde, mens publikum hulker af grin.

Men Anders ‘Anden’ Matthesen er ikke til det sikre. Med sit nye show, ‘Anden Paa Coke’, udfordrer han i den grad sig selv. Og efter en særdeles underholdende kamp går han også hen og sejrer. Stort. […]

I den næste halvanden times tid følger vi en kaotisk skabelsesproces, der mest består af overspringshandlinger, sidespring, overbevisende eksempler på faren ved multi-tasking og skinbarlige ulykker. Vi får undervejs de overraskende tankespring, de præcise observationer og de forrygende sproglige billeder -mange hentet syd for bæltestedet -som Anden har lært os at forvente.

Men vi får meget mere.

Dele af showet er ren slapstick, som når han med stort besvær får nedkæmpet et genstridigt strygebræt, og han begår såmænd også et drab undervejs. Jeg skal undlade at røbe offerets identitet.Anders Matthesen har lært af sine erfaringer med teatret, og showet bærer også præg af, at det er instrueret af Nikolaj Cederholm. Stand-up er det langtfra, men snarere et stykke velformet, absurd teater. Med en del flere ord end normalt for genren. Afslutningen, hvor vi skal nyde frugten af den smertefulde, kreative proces, binder en elegant sløjfe på alt, der er gået forud. […] Anden er en stor og original kunstner. Og så er han i øvrigt helt forrygende morsom.”

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar