Som ingen Anden i dansk humor

Show: Hva’ snakker du om? (2000)
Anmelder: BT, Jan Eriksen
Bedømmelse: 5 stjerner

Visse unge danske komikere er vistnok bange for at arbejde med genkendelighed og pointer – det kunne jo gå hen at blive folkeligt. Men det er så absolut positivt at se Anders »Anden« Matthesen bruge sit oplagte komiske talent til figurer som selvparodien Lucas Berggren og ikke mindst publikums yndling, Stewart Stardust, dette prægtige dumme svin fra Bryggen. At Anders Matthesen så oven i købet tydeligvis har et vist skuespiltalent, gør ikke sagen værre. Stewart lever gennemført og øretæveindbydende usympatisk. […]

Heldigvis mestrer Anden også dyderne: Selvironi, evnen til at balancere det selvudleverende og det vedkommende og harmen/sarkasmen. Det svider mesterligt, når han går i kødet på normaldanskerens hykleriske holdning til tiggere og narkomaner. Den suverænt morsomme afslutning er noget af det mest originale, der længe er set i Danmark. Kombinationen af sort, absurd humor, klassisk comedy og dansk revytradition gør Anders Matthesen til noget helt unikt i dansk humor.”

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar