Ufatteligt! ‘Anden’ gør det sgu igen

Film: De Frivillige
Anmelder: Ekstra Bladet, Henrik Queitsch
Bedømmelse: 4 stjerner

“Meget kan man sige om denne Anders Matthesen, men doven det er han i hvert fald ikke. Han er aktuel med soloshowet ‘Anden bringer ud’, har netop færdiggjort bogen ‘Ternet Ninja 2’, og animationsfilmen ‘Ternet Ninja’ har for nyligt afsluttet sin sejrsgang i de danske biografer, hvor den med et billetsalg på næsten 950.000 blev den næstmest sete danske film siden 1978 – kun overgået af ‘Walter og Carlo – op på fars hat’ fra 1985.

Men søreme om han ikke også lige er aktuel som den ene hovedrollleindehaver i Frederikke Aspöcks ‘De frivillige’. Travlheden er dog tilsyneladende ikke gået ud over kvalitetskontrollen, og det gælder også hans indsats her. […] Både Lohmann og Matthesen er fremragende som de to meget forskellige kontrolmennesker, og styrkeforholdet mellem dem er måske ikke helt så indlysende, som først antaget. […] Men alt i alt en ganske vellykket lille film med noget interessant på hjerte, der dog først og fremmest skal ses for Lohmanns og Matthesens præstationer. Især sidstnævnte er et studie i kombinationen af det tragiske og det komiske. Er der noget, den mand ikke kan?”

Læs hele anmeldelsen her: www.ekstrabladet.dk

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar