Letbenet komik og seriøs samfundskritik flyder sammen i mesterlig synergi.

Film: De Frivillige
Anmelder: Moovy.dk, Nicki Jensen
Bedømmelse: 5 stjerner

“For Aspöck begår nemlig en mindre genistreg, når “De frivillige” udtømmer folkekomediens virkemidler og konventioner i indhold og vender alt på hovedet. Snigende erstattes den løsslupne tone med ubehag, når foreningsarbejdet i fængslets mikroniveau forvandles til makroniveauets rå magtforhold i korruptionens Danmark. Bagholdsangrebet er nøje og intelligent planlagt og mere smertefuldt, når kniven stikkes dybt ind i folkehjertet af hyggens hykleri. Når folkedomstolen sidestiller storsvindel med underholdning fra sofaen. Når retsfølelse og retfærdighedssans efterlades blødende i badet, mens der spises rødgrød med fløde til.

Letbenet komik og seriøs samfundskritik flyder sammen i flettede fingre. I særdeles kompetente hænder på Frederikke Aspöck formes fortællingen drilsk og medrivende, mens hun som dukkefører leder en usædvanligt underspillet  – og veloplagt – Matthesen. […] Helt uventet overrasker “De frivillige” som årets mest aktuelle danske film. Intelligent satire – pakket ind i en snydegave som folkekomedie – ses sjældent herhjemme. Dog lykkes det Frederikke Aspöck – på bemærkelsesværdig vis – at sammensmelte genrer unikt og originalt, når en på papiret konventionel lårklasker ender ud som sylespids satire og stivnede smil.”

Læs hele anmeldelsen her: www.moovy.dk

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar