Fængslende filmoplevelse

Film: De Frivillige
Anmelder: Sjællandske, Helle Sihm
Bedømmelse: 5 stjerner

“Verdensklassespil i den realistisk-absurde dramakomedie »De frivillige« […] Lydsiden er nemlig noget helt specielt, originalt og gennemført her: En vigtig og væsentlig del af både handling og stemning. Salme-og Højskolesangbogens mest kendte og elskede skatte klokkeklart flerstemmigt afviklet a cappella i lyntempo illustrerer den selvudnævnte korleder Niels’ hysteriske almagt (endnu da!) over den lydigt syngende skare. Og selve soundtracket -ledsagelyden består udelukkende af rytmefaste, suggererende lyde, som kunne være reallyde: Hamren på metaltremmer, trampen i betongulve, smækken af celledøre, klikken af låse -er en gennemført medrivende gang stomp, som går lige i øret og opbygger den intenseste stemning. Det er genialt. […] Næsegrus beundring også til multitalentet Anders Matthesen, som her viser, at han ikke » bare « mestrer alle poster i egne produktioner, men at han også ubesværet udfolder og indordner sine genialiteter inden for andres instruktion.”

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar