Anmeldelse: Anders Matthesen imponerer igen

Film: De Frivillige
Anmelder: BT, Thomas Brunstrøm
Bedømmelse: 4 stjerner

“Alt, hvad Anders Matthesen rører ved for tiden, bliver til guld, og Matthesen er da også det største scoop i Frederikke Aspöcks ’De frivillige’. […] På isolationsgangen er den uofficielle leder af koret, Niels (Anders Matthesen), i toppen af hierarkiet, men Markus er ikke vant til at være underlegen, så snart udspiller der sig en drabelig magtkamp mellem de to alfa-hanner. Ikke med slagsmål og hjemmelavede stikvåben, som man kender fra traditionelle fængselsfilm, men med manipulation og konstant konkurrence om at få ansatte og indsatte over på egen side. Det er ret interessant at følge – og mere vigtigt: herligt uforudsigeligt. Selv langt inde i filmen ved man egentlig ikke præcist, hvor vi er på vej hen, der leges elegant med hvor sympatien mellem Markus og Niels ligger, og slutningen styrer modigt uden om alt, der minder om nemme løsninger. Anders Matthesen imponerer som den emsige regelrytter Niels, der på én gang er røvirriterende, men også på sin vis ynkelig og mærkværdigt elskværdig.”

Læs hele anmeldelsen her: www.bt.dk

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar