Retfærdighedens vogter

Film: Ternet Ninja
Anmelder: Weekendavisen, Bo Green Jensen

Jeg vil ikke narre nogen. Det er ikke et ridderligt sprog. Til gengæld sidder hjertet i dén grad på det rigtige sted. Anders Matthesen bruger hele registret i sin fabel om, hvordan vi måske alle sammen kan gribe ind og gøre noget ved det fælles, hvis vi begynder med at tage en smule ansvar for os selv. På en måde har Aske jo allerede en ninja i sig, da Stewart forærer ham tøjkrigeren.

Det er en hårdkogt historie, der tager fat i svære emner som børnearbejde, dårlige forhold, mobning, selvtægt, narkohandel og alt muligt andet, som der sjældent bliver talt om i animationsfilm. Men der er en stor, blød varme i den hårde skal. Ternet Ninja selv er en kær lille kriger. (…)

Flere faste karakterer er med. Replikkerne er skarpe som Ternet Ninjas minisværd. Anders Matthesen spiller selv alle roller. Kun Aske og Jessica får ægte børnestemmer. De leveres af Alfred Larsen og Emma Høegh.

Tonen fra Terkel i knibe lever videre, men Ternet Ninja er på alle måder en dybere og bedre fortælling. Sikkert fordi den vil noget mere. Anden vil altid lidt mere end alle de andre morsomme mennesker, som får dig at grine af groteske og uretfærdige vilkår. Stilen rykker, og budskabet holder.

Vi lever i en giftig tid. Ternet Ninja er effektiv medicin.

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar