MATTHESEN SIGER DET HELE SOM DET ER!

Film: Ternet Ninja
Anmelder: et cetera magazine, Jeppe Søe
Bedømmelse: 6 stjerner

Anders Matthesen har begået en helt fantastisk filmudgave af hans ligeså vellykkede bog Ternet Ninja. Der er mangel på vat fra første sekund, hvor en thailandsk børnearbejder bliver slået ihjel af en fabriksejer, fordi han har fremstillet en Ninjadukke af hans dyre ternede halstørklæde, fremfor det billige stof, den slags legetøj normalt skal laves af. Lynet slår ned, dukken bliver levende og resten er historie.

Vi møder figurer fra Marthesens forrige tegnefilmhit “Terkels i knibe” der også sagde tingene som de var. Onkel Steward er helt på toppen i den nye film, hvor han på groveste vis sætter familien med papfar og papbørn på plads. Upassende udover alle grænser – men altid med en indbygget kærlighed. Forældrene krummede tær og grinede uhæmmet herhjemme på een og samme tid – mens børnene griner med, uden at kunne fatte alle lag af den virkelighed, der fremstilles på skærmen. Det er ren H.C. Andersen – uden at ville give Matthesen præstationsangst. (…)

Ingen har som Matthesen format til at forandre sig selv hver eneste gang et nyt projekt pander på skrivebordet. Det er ganske forrygende og vi er virkelig heldige med, at han har slået sig bed netop her i Danmark. Det han gør er vigtigt og hans påvirkning væsentlig. Han kan reelt forandre nogle ting. Alene ved at sige det, vi alle sikkert tænker, men ikke siger højt. Man skulle jo nødig være for hård.

Læs hele anmeldelsen her: https://1cetera.dk/matthesen-siger-det-hele-som-det-er/?fbclid=IwAR2pO4Fy_cSEH_fthR1VJIA2EPejON5qlU_EK79fKqrmgYJKmrVUxidqjrw

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar