Folk tager fejl – jeg er ikke perfektionist

Udgivet af: Bo Poulsen, BT


Anders Matthesens cv er langt, og snart springer han for første gang ud som animationsfilm-instruktør med ‘Ternet Ninja’, som er baseret på hans bog af samme navn. Men hvorfor laver han ikke bare en opfølger til den kendte ‘Terkel i knibe’-film frem for ‘Ternet Ninja’, som færre kender og elsker?

»Jeg laver aldrig noget, fordi jeg tænker, at det bliver en sikker succes. Så ville jeg arbejde på en helt anden måde og lave ‘Terkel i knibe 2, 3 og 4’,« siger han, da B.T. møder ham på hans kontor på Frederiksberg i København. (…) Han er instruktør, han har skrevet historien, lavet stemmerne, skrevet filmens sange og været med til at tegne figurerne og bygningerne. Hele holdet bag ‘Ternet Ninja’ har også taget ture til Matthesens hjemby, Albertslund, for at give filmen et mere realistisk præg.

»Vi har brugt rigtigt mange ressourcer på at lave filmens visuelle udtryk. Jeg havde en ambition om at gøre den så realistisk som muligt, selvom det er en animationsfilm.«

At der har været meget research og stor omtanke bag filmens udseende, betyder dog ikke, at han er perfektionist.

»De fleste tror, jeg er perfektionist, men for mig er processen vigtigere end resultatet – modsat, hvad mange mennesker tror om mig,« siger han og fortsætter:

»Jeg laver mine ting med stor grundighed, og jeg har aldrig nogensinde tænkt, at hvis jeg kunne hoppe tilbage i tiden, at jeg ville ændre et komma, ikke sende et album eller bog ud. Når det er færdigt, er det fuldstændigt, som det skal være, og hvis folk ikke kan lide det, er det bare sådan, det er.« (…)

At Anders Matthesen har arbejdet meget med filmens udseende, skyldes også de beslutninger, der blev taget i forbindelse med ‘Terkel i knibe’.

»Det er ikke noget, jeg blev sur over, men jeg blev forundret over det. Fordi jeg tænkte, at det slet ikke er sådan et sted, han bor. Derfor var det meget vigtigt at sørge for, at ‘Ternet Ninja’ foregår i den by, jeg har beskrevet i bogen, som har noget Albertslund over sig.«


Læs hele interviewet her: https://www.bt.dk/kendte/anders-matthesen-folk-tager-fejl-jeg-er-ikke-perfektionist?fbclid=IwAR1mBq4nlaJuV9_R1tgP7viRqNDnD4EqO27HMOZ5cP-pFJd1Xu66mbt6peY

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar