Anders Matthesen har gjort det igen: En ny klassiker er født

Film: Ternet Ninja
Anmelder: Ekstra Bladet, Henrik Queitsch
Bedømmelse: 5 stjerner

‘Ternet Ninja’ er endnu et imponerende pletskud fra komikeren, der blot synes at blive skarpere og skarpere med årene. Og lad os bare slå det fast med det samme: En ny klassiker er født. (…)

Hvordan det går, må man selvfølgelig selv tage ind og se, men vi kan godt slå fast, at man er knaldgodt underholdt i samtlige 82 minutter, og den korte spilletid er spændt til bristepunktet med fremragende karakterer, brillante observationer, rammende replikker og bramfri komik. Det hele er gennemsyret af det store menneskelige overskud, der også prægede Andens nylige 25-års jubilæumsshow. Der er ikke (længere) tale om provokation for provokationens egen skyld, men for at nå frem til nogle væsentlige pointer omkring den måde vi gebærder os på over for både os selv og hinanden her i tilværelsen.

Det er lige så intelligent, som det er sjovt. ‘Ternet Ninja’ er ubetinget den bedste danske familiefilm siden – nå ja, ‘Terkel i knibe’. Den primære målgruppe er måske nok dem, der er på alder med historiens hovedroller, men deres ældre søskende, forældre og bedsteforældre vil med garanti også få en hel masse med hjem. Man behøver såmænd ikke engang have børn som undskyldning for at indløse billet. Kvalitet af denne kaliber overskrider altid enhver segmentbegrænsning. De mindste bør dog nok skånes for de barske realiter nogle år endnu.

Læs hele anmeldelsen her: https://ekstrabladet.dk/flash/filmmagasinet/Filmanmeldelser/anders-matthesen-har-gjort-det-igen-en-ny-klassiker-er-foedt/7450647

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar