Blæret lir og flotte effekter: Tillykke med det kvarte århundrede, Anders Matthesen. We love you madly

Show: ANDEN25
Anmelder: Politiken, Henrik Palle
Bedømmelse: 5 stjerner

Som en af de ganske få har han opnået den sjældne kombination af at være både den bedste og den mest populære. Med forestillinger som først og fremmest ‘ Tal for dig selv’ (hvor han kørte de samme jokes med henholdsvis positiv og negativ attitude), ‘ Anden på coke’ (hvor han inddrog det decideret teatralske i standuppen) og ‘ Anders Matthesen vender tilbage’ (hvor han fejrede sit sproglige mesterskab ved at remse lange tillægsformer op i metermål) har Anders Matthesen hævet barren i dansk comedy med ikke så få niveauer.

Så der er noget om snakken: Anden har noget af have sin royale selvfølelse i; han er sjov, grov, fræk og bliver ikke flov. Men først og fremmest besidder han et skarpt blik for sin samtids tendenser, selvforståelse og uvaner, og han lægger aldrig skjul på, at han er en del af det hele ogderfor altid medskyldig i dårskaben. (…) I sin hule hånd havde komikeren sit publikum; det er fandme noget i en sammenhæng, der ikke er tænkt til standuppens naturligt intime publikumshenvendelse. Og Royal Arenas størrelse blev udnyttet, så man ikke fik fornemmelsen af at være til ligegyldig stadionrock. Flotte effekter, blæret lir og overraskende vendinger.

Men først og fremmest fik man sig et to timer langt grin i selskab med sølvbrudgommen. Det virker som om, ægteskabet hidtil har været lykkeligt. Og på grund af frisuren uden videre sølvstænk i de gyldne lokker. Tillykke med det kvarte århundrede, Anders Matthesen. We love you madly.

Læs hele anmeldelsen her: https://politiken.dk/kultur/art6796309/Tillykke-med-det-kvarte-%C3%A5rhundrede-Anders-Matthesen.-We-love-you-madly?fbclid=IwAR14Y15F4yB-32cpBRhKvAgM8xgRZ-kotlhBh1iXsyOOY_Nd4Dd6dGzLRRc

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar