Blodhævn og saltkød

Bog: Ternet Ninja (2016)
Anmelder: Jyllands-Posten

Matthesen klarer fint skiftet til det skønlitterære.
Hans flair for at opbygge en dramatisk historie egner sig godt til romangenren, og historien om ninjaen er medrivende. Men først og fremmest formår Matthesen at overføre sin skæve, sorte og genuint sjove børnehumor til skrift. Aske gør sig undervejs i handlingen overvejelser, der sagtens kunne indgå som gode bits i Andens voksenshows: Hvad sker der f. eks. for saltkød – hvorfor tolererer vi et pålæg, der er så arrogant, at det kun vil optræde sammen med leverpostej? Og kan Aske godt kalde skolens smukke pige Jessica for “Jess” uden at lyde som en Joe and the Juice-barrista? Matthesens vanligt skarpe blik for det komiske potentiale i skolegårdsjargon og -slang – tænk blot på Randis enetaler i “Jul på Vesterbro” – udnytter han også glimrende i “Ternet Ninja”, når han skal skildre Askes skolekammerater.

Læs hele anmeldelsen her: http://jyllands-posten.dk/protected/premium/kultur/anmeldelser/litteratur/ECE9110123/blodhaevn-og-saltkoed/

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar