Anders Matthesen rammer plet med ny børnebog

Bog: Ternet Ninja (2016)
Anmelder: Politiken
Bedømmelse: 4 stjerner

Så blev det standupperen Anders ’Anden’ Matthesens tur til at skrive en børnebog. Han er med på den trend, hvor (mere eller mindre) kendte skriver for børn, og det går ikke altid lige godt. Men ’Anden’ har prøvet det før, det blev til filmen ’Terkel i knibe’, og den slap han godt fra.

Anders Matthesen er også god til at sætte en lavine af ord og handling i gang. Hans sprog er nutidigt med stort N. Det er sådan noget med »turbo« og »naller« og »lidt for turkisfarvet«. Det funker fint hele vejen igennem, og løjerne lægger sig op ad sproget, så det hele virker som Bjarne Reuter version 2016. Og det er ment som en ros.
Forfatteren er ikke ude i noget pædagogisk-politisk ærinde. Det handler om almene ting som retfærdighed og hjertebanken – og det gode grin. Ikke mere. Ikke mindre. Det er også nok

Læs hele anmeldelsen her: http://politiken.dk/kultur/boger/ECE3446665/anders-matthesen-rammer-plet-med-ny-boernebog/

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar