Understrøm af latter

Show: Shhh (2016)
Anmelder: Gregersdh
Bedømmelse: 5 stjerner

KENDER I de mennesker, der ikke kan fortælle noget morsomt, uden at de selv er ved at kvæles i latter? ”Nu skal du bare høre…” Og så stormer manden fra pointe til pointe, som vi bare aldrig får fat i, fordi pointerne drukner i hans eget grin. Sådan er Anders Matthesen ikke.
Jo, gu’ griner han da over sine selvproducerede betragtninger over alt mellem himmel og jord.
Men det er en konstant understrøm af latter, der i hans stemme er som en kats spinden, et continuum af henrykkelse ved at fortælle, mens han skaber forventning, skifter tempo, afbryder sig selv, hvisler ned i det næsten uhørlige, lader i sekunder som om han har glemt, hvor han skal hen, tager fat igen, mumler, besværger, trækker i langdrag, speeder op, holder pauser.
Det sidste – pauserne – er et af de slagkraftige paradokser, som han næsten kan holde foredrag om i sit nye talkshow. Pauserne fra tilværelsens evindelige kværn – han holder dem nogle gange selv som effekt, nøjagtig som Carl Nielsen gør i en symfoni. Det dér bragende stop, der kan synge i luften, så vi retter os op og lytter, som var pausen et tordenskrald.

Læs hele anmeldelsen her: http://gregersdh.dk/anders-matthesen-show-falkonersalen-3-9-2016/

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar