Klæbehjerne og memoteknik: Sådan husker Anders Matthesen et helt show

Interviewer:  Jonas Langvad Nilsson, Euroman.


Anders Matthesen er en sjov mand. Og så har han en fandens god hukommelse, som hjælper ham, når han står på scenen. Her forklarer han hemmeligheden bag sin særlige memoteknik.

I gamle dage skrev jeg mine stikord på hånden, men det ser ikke så professionelt ud, når man ser en komiker, der lader, som om han kigger på uret. I dag stoler jeg på min langtidshukommelse, som er ret god, nogle vil sige uhyggelig. Til gengæld glipper det lidt med aftaler, telefonnumre, fødselsdage og folks navne. Men de ting, jeg kan huske, dem husker jeg meget detaljeret: ”Jo, det sagde du, og du havde den og den trøje på, og du kiggede mod sydøst, og det var samtidig med, at rådhusklokkerne ringede.” Jeg tror, jeg er god til at huske i billeder og lyd.

Jeg har fundet et huskesystem, som jeg bruger, når jeg skal indøve et nyt show. Teknikken fungerer ved, at jeg forbinder hver joke, sketch eller oneliner med et billede, som er let at huske. Jeg har 25 billeder, som altid er de samme. De er lagret ligesom computermapper, og så kan det variere fra show til show, hvilke ting jeg putter i mapperne.

Læst resten af interviewet her: http://www.euroman.dk/artikler/Nyheder/Klabehjerne-og-memoteknik-Sadan-husker-Anders-Matthesen-et-helt-show/?utm_source=news.dk&utm_campaign=jubii&utm_medium=link

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar