And på mange måder!

Show: Den Uundgåelige DVD Box (2011)
Anmelder: Onfilm.dk
Bedømmelse: 5 stjerner

Hvad der måske kunne lyde som en madopskrift, er faktisk en opsummering af en opsamlingsboks med Anders Matthesens fem meget forskellige stand-up shows fra de seneste 10 år. Der er noget for enhver smag og garanti for mange timers underholdning, dog uden at der bidrages med noget nyt og boksen hernvender sig derfor mest til nye fans.

Bredtfavnende komiker
Anders Matthesen, alias Anden, behøver vel næppe den store introduktion. Han er en ganske garvet stand-up komiker og startede sin karriere tilbage i 1993, men udover at stå på scenen er der også blevet plads til både fjernsyn, film, musik og radio. Man vil muligvis huske ham fra satirejulekalenderen Jul på Vesterbro, hvor han ganske facinerende formåede at spille alle rollerne.

Hvor han har opnået størst succes, er dog nok på scenen, hvor han gang på gang har leveret anmelderroste optrædender og opnået den eftertragtede titel som “årets komiker”. Nu er disse shows blevet samlet i én boks og sørger for, at underholdningen kan fortsætte derhjemme.

Fascinerende fornyelse
Anders Matthesen har, gennem årene, virkelig formået at forny og udvikle sig, ikke blot hvad angår tekstmateriale, men også konceptet omkring sine shows. Det første show,Hva snakker du om?, fra 2001, kan virke lettere kaotisk, med både lysbilleder, udklædning, sang og slåskamp med en usynlig mand. Showet er ikke decideret dårligt, men kan virke som et mislykket forsøg på at bringe mange elementer ind i et stand-up show, dog er humoren intakt, hvilket i og for sig er det vigtigste.

I sit næste show, Tal for dig selv, bevæger han sig over i den anden grøft og er, som han selv udtrykker det, lidt foredragsagtig med det gode mod det onde. Så for at prøve noget helt andeledes, blev det efterfølgende Anden på coke?, mere over i teatergenren, hvor han ikke taler direkte til publikum, men i stedet spiller en person, som ligner om ham selv, men som mangler inspiration.

Læs resten af anmeldelsen her: http://onfilm.dk/Film/Anmeldelse.aspx?FilmId=18842&AnmeldelseId=5960

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar