‘Sorte kugler’ er et soloshow forklædt som spillefilm

Film: Sorte kugler
Anmelder: Politiken
Bedømmelse: 3 stjerner

Så det er helt logisk, at Anders Matthesen i ’Sorte Kugler’ ikke afslører rystende ambitioner om at lave voldsom kunst. Til gengæld er det heller ikke det rene pjat. ’Sorte kugler’ er satire og aktuel sædekomedie. Finanskrise og indeklemt dansk bitterhed a la carte i et soloshow med ’Anden’ placeret i en spinkel filmisk fortælleramme. Anders Matthesen spiller den smålige og irritable Alex Klein. (…) ’Sorte kugler’ understreger, at ’Anden’ er en gave til dansk humor. At Anders Matthesen også skulle være Guds gave til dansk film kan den til gengæld ikke helt begrunde. Her er Matthesens mere indirekte rolle i animationsfilmen ’Terkel i knibe’ stadig suverænt hans mest epokegørende indsats.”

Læs hele anmeldelsen her: http://politiken.dk/kultur/filmogtv/filmanmeldelser/ECE729592/sorte-kugler-er-et-soloshow-forklaedt-som-spillefilm/

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar