Anmeldere: ‘Anden’ har god karma

Filmanmelderne mener, at Anders Matthesens ‘Sorte Kugler’ er stærkt underholdende. Men hvor er modspillet til ‘Anden’?
Anden’ kan nærmest gå på vandet.

For tre år siden udgav han sit første soloalbum, ’Soevnloes’, turnerede med showet ’Anden på coke?’ og spillede hovedrollen i Kenneth Kainz’ film ’Rene hjerter’.

Og sidste år manifesterede han sin position som landets mest populære stand-up-komiker med showet ’… vender tilbage’, der i skrivende stund har solgt over 200.000 billetter.Nu indtager Anders ‘Anden’ Matthesen en ny front på det kunstneriske landkort.
I dag får ’Sorte kugler’, som ‘Anden’ både har instrueret, skrevet og spiller hovedrollen i, premiere.

Noget på hjerte
Hvis man skal tro anmelderne herhjemme, gør Anders Matthesen det godt, både som instruktør og som den indebrændte og emsige ejendomsmægler Alex Klein.

Selv om han godt måtte have fået lidt mere modspil.

I Information mener Christian Monggaard, at ‘Anden’, ikke mindst i begyndelsen af filmen, får demonstreret sin sans for ord og for at spidde en situation og en person med nogle skarpe og velvalgte af slagsen.

»’Sorte kugler’ er en fornem spillefilmdebut for Anders Matthesen, som – sammen med tidligere værker som radioserien Terkel i knibe og julekalenderen Jul på Vesterbro – understreger, at han forstår at skabe og spille skarpt tegnede karakterer og skrive mundrette replikker, som ikke kun virker på scenen, men også på film, og at han har noget på hjerte«, skriver Monggaard, der ikke uddeler karakterer.

Læs anmeldelserne her: http://politiken.dk/ibyen/nyheder/film/ECE730130/anmeldere-anden-har-god-karma/

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar