‘Jeg er sådan en livsnyder, der elsker at spise mad, så jeg æder, til jeg er ved at dø af det’

Interviewer: Ekstra Bladet.


Anders Matthesen er hverdagsbuddhist og kontrolfreak, han opfinder hele tiden nye regler for sig selv og mener, at folk skal tale pænt, selv om han er ophavsmand til ord som røvfirkant og pik-antilope 

Dit show hedder ‘Anden på coke?’. Har du selv haft næsen nede i sneen? 
Ja, det kan man jo ikke vide. Der indgår et spørgsmålstegn i showets titel, og hvis man vil have svaret må man jo gå ind og se det.
Men der er jo coke over det hele. I overført forstand. Alle mennesker -nej ikke alle -men enormt mange mennesker bruger stimulanser og stoffer og alle mulige kunstige midler som slik og tv for at nyde verden og skabe et åndeligt gennemtræk. Og det synes jeg er interessant.

Hvilke stimulanser bruger du selv? 
Jeg er sådan en livsnyder, der elsker at spise mad, så jeg æder, til jeg er ved at dø af det. Jeg propper mig. Hvis der ligger en ting, jeg godt kan lide på buffeten, så fuck resten -så tager jeg et kæmpe bjerg af det på tallerkenen. Det samme med smøgerne. Da jeg røg, var det 40-60 om dagen. Og de perioder, hvor jeg har været ude og drikke fadøl -i stedet for at gå hjem kl. to, så drak jeg videre hele natten. Det er svært at vide, hvornår en nydelse stopper og bliver til afhængighed, men jeg har flere gange måtte sadle om, fordi jeg tænkte, at nu begynder det at ligne misbrug. Så jeg har asketiske perioder, hvor jeg spiser meget sundt og træner hver eneste dag. Jeg har ikke røget i halvandet år og ikke drukket alkohol siden nytår… Jeg kan godt give den gas, men vil ikke have et misbrugsforhold.

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar