Tidlig Matthesen

Serie: Get Ahead – in business and life (2001)
Anmelder: Søren Anker Madsen
Stjerner: 4

Anders Matthesen er snart aktuel med sit nye show »Anden på coke«, og ellers distancerede han alt og alle forrige år med filmen »Terkel i Knibe«, showet »Tal for dig selv« og forestillingen »Simon« på Østre Gasværk.
Her er han i en mockumentary-serie (parodi på dokumentar) fra TV2 Zulus allerførste år i 2001. De seks afsnit er produceret på fire dage for to stykker ståltråd og en korkprop, men den grovkornede parodi på kursusbranchen bærer igennem. Manuskriptforfatteren Jacob Tingleff spiller konsulenten Patrick Toftgaard, som har hyret den tidligere hjemmeværnsmand Gert Haarder (Matthesen) til at give kursisterne overlevelsesinstinkt på arbejdsmarkedet og succes hos det modsatte køn ved at skrige dem ind i ansigtet, at de er en flok »bøssesvanser«, servere isterninger til aftensmad og bede dem hænge en medkursist for at overbevise dem om, at hængning slet ikke er farligt – det er kun noget der foregår mentalt i hovedet. Serien taber dog højde, efterhånden som grundideen bliver gentaget og udpint.
Mick Øgendahl demonstrerer igen, at han har det underspillede komiske talent med med en snert af smerte, der før eller siden burde udløse rigtige filmroller. Matthesen er bare som altid i en liga helt for sig selv – man kan bare håbe, at en anden serie med ham fra 2002, »Perforama«, også snart udkom på DVD.

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar