Overdrivelse fremmer forståelsen

Interviewer: Gaffa.


Stewart, Terkel, Randi, Arne og Simon er lagt på is. I stedet har Matthesen gennemført en 15 år gammel drøm. Et klassisk rapalbum.

Her skal begrebet klassisk (i hvert fald i første omgang) forstås i en tidsmæssig sammenhæng. Matthesen har altid elsket hiphoppens flow og hurtige rim. Som ung knægt var han helt oppe i front, når MC Einar kastede rim fra scenekanten, og havde de tidligere Beastie Boys-album spindende på repeat, når han vendte hjem til drengeværelset i Albertslund. Men i takt med at selvfede blærerøvsrim i stigende grad satte genrens dagsorden, stod Matthesen af.

Allerede som teenager vandt DJ And og band en pladekontrakt, men blev snydt, så vandet drev, af Mega Records. I stedet kom et par jokes på tværs, og hyper-produktive Matthesen har siden vadet i succes som stand up?er og skuespiller på de skrå brædder og på tv. Han har med årene opnået lidt af en ekspertise som ordkløver og historiefortæller. Nu føler han sig klar til at debutere som albumkunstner i eget navn, og har i tråd med ovenstående logik lavet den plade, der har den lyd og stil, han forelskede sig i som knægt, men som han dengang ikke havde ordforrådet eller fortælleteknikken til at formulere. Matthesen uddyber:

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar