Du skal ikke sige fuck til morfar

Interviewer: Urban København.


DOBBELTROLLE Han har selv været i krydsild for sin grovkornede humor, men ikke desto mindre føler Anders Matthesen et stort moralsk ansvar for at guide de unge. Både som brevkasse-guru og med en ny cd, der peger fingre af gangsta-kulturen. »Jeg synes, det er mega-trist, at det er blevet fedt blandt de unge at være gangsta-agtig og dele lidt coke ud.« 

Situation 1:
Landskipperen Stewart Stardust løser over Børnetelefonen familiens voldsproblemer med at opfordre til flere spark i nyrerne – så der ikke kommer mærker.

Situation 2: ‘Jeg knepper alt og jeg er ligeglad med hvor’n lortet ser ud/ hvad enten det er en havnekran med opstoppertud/ eller fire skolepiger uden hår på karamellen/ for alle får en chance for en tur i karrusellen’, rapper Anders Matthesen på sin nye cd.

Situation 3: ‘Vold er der jo ingen grund til. ligegyldigt hvad folk har gjort’, svarer brevkasseredaktøren Anden en ung fyr, der har slået en bekendt, fordi han ulovligt har kopieret Andens cd’er.

Tre roller – samme (m)and. To perspektiver på moral. En balancegang mellem ironiens overdrev og alvorens ophav. Og ikke mindst et styk stand-upper, der i virkelighedens verden gerne er den rare Onkel Morfar. På sin hjemmeside tager han rollen som brevkasse-guru alvorligt og opfordrer nutidens kids til pli og anstændig omgang med for eksempel bandeordet ‘fuck’. Men er samtidig også kendt som komikkens svar på en edder-spruttende og svovlsydende dynamitstang.

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar