Ternet Ninja er nu den bedst sælgende danske film i 34 år

Udgivet af: Claus Christensen, Ekko.dk


Anders Matthesen slår Krummerne. Ternet Ninja er nu den bedste sælgende danske film i 34 år og indtager niendepladsen over de største danske biografsucceser i nyere tid.

Anders Matthesens Ternet Ninja fortsætter med at slå rekorder. I weekenden gik animationsperlen forbi Klovns billetsalg på 838.881 og blev dermed den mest sælgende danske film i det 21. århundrede.

Mandag var turen kommet til Regner Grastens skalp. Producenten har i næsten tre årtier kunnet prale med, at siden Krummerne fra 1991 har ingen dansk film kunnet overgå hans billetsalg på 859.383.

Men i går mandag kom Ternet Ninja op på 859.909 billetter, oplyser Frederik Honoré fra distributøren Nordisk Film. Det betyder, at Matthesens drama om teenageren Aske og hans ninjadukke er den mest sete danske film i 34 år. (…)

Vi skal nu helt tilbage til Walter og Carlo – Op på fars hat fra 1985 for at finde en film med et bedre billetsalg. Jarl Friis-Mikkelsen og Ole Stephensens komedie solgte 953.743 billetter. Ternet Ninja ligger på en niendeplads på listen over de mest sælgende danske film i nyere tid.

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar