Filmaktuelle Anders Matthesen: »Jeg stiller mit stopur på præcis 33 minutter og 33 sekunder«

Udgivet af: Michael Bo, Politiken


Den ternede ninja dukkede bare op som en lille, aggressiv figur, da komikeren Anders Matthesen helt tilfældigt sad og tegnede for 10 år siden. Filmen om en ’Ternet ninja’ og et 12-årigt provinsskvat ved navn Aske har dansk premiere i dag.

Det er det med folk, der bor i baggårde – de er svære at nå. Svære at komme ind til.

Man venter lidt slukøret ude på gaden. Inde på cafeen ved siden af spørger man ikke efter Anders Matthesen, fordi man nødig vil lyde som en namedropper. Ud igen. Hvor bliver han af? Han tager ikke sin telefon. Om lidt skal han garanteret noget helt andet.

Da han henter mig ude på gaden, Matthesen, og oprigtig talt ser lidt overrasket ud over, at jeg står der, har han en Lacoste-trøje på. Den med krokodillen, der var så afgørende en social markør i landets skoleklasser i en fjern fortid. Jeg ved ikke, om det er ironisk, eller om det ikke er hele Anders Matthesen, der er nået frem til 2018. Jeg kan li’ det.

Han har lige lavet filmen ’Ternet ninja’ og har fuld kraft frem, mens jeg garanteret ikke er den eneste, der forventede, at ’Anden’ lå og gispede efter kraftanstrengelsen med det store 25-års jubilæumsshow. 90.000 mennesker så det, bare den tanke er udmattende. Men Matthesen fortsætter ud over stepperne. (…)

Matthesens lille skrivedomicil på Frederiksberg er virkelig ret lille. Det ligger i en baggård på Gammel Kongevej uden hans navn på porten derind, og det er to små etager, cirka 20 kvadratmeter i grundareal.

Her arbejder han, her drikker han sin cocktail af kaffe og Cola Zero.

»Jeg står op kl. 6.30 og kører børnene i skole. Jeg er på kontoret kl. 8.15, også i morges, hvor jeg begyndte at skrive midt i kapitel 6 i den nye ‘ Ternet ninja’-bog.

Læs hele interviewet her: https://politiken.dk/kultur/art6919337/%C2%BBJeg-stiller-mit-stopur-p%C3%A5-pr%C3%A6cis-33-minutter-og-33-sekunder%C2%AB?fbclid=IwAR0t-XNLkv8xbnAAOwBxuBUeSQrvdZ3pAT1_Hj0GY94G86a7qQ30cmTqQjI

Du vil måske også kunne lide

2 kommentarer

  • David Schmidt 26. december 2018   Svar →

    Arhj! Nu er jeg jo nødt til at tegne abonnement på Politiken, hvis jeg vil vide hvorfor Anden stiller sit stopur på præcis 33 minutter og 33 sekunder. Er han blevet frimurer og forsøger at vinde publikums hjerter med talmagi? Er der mon tale om det maksimale tidsrum, en standard standup-publikummer kan holde sig vågen? Eller er det bare gennemsnitsrejsetiden for en portion kaffe og Cola Zero fra mund til urinblære? Et foreløbigt højdepunkt udi kliklok fra Pols Hr. Bo 🙂

    • Duckpowernews 26. december 2018   Svar →

      Haha! Jeg kan da afsløre, at de 33 minutter og 33 sekunder er så længe hjernen er frisk, ifølge en amerikansk reklameguru. Så Anders arbejder koncentreret i præcis 33 minutter og 33 sekunder, og når uret ringer så skal han lægge blyanten ned og holde en pause. Vh. Emma, Duckpowernews

Skriv en kommentar