Anders Matthesen er tilbage med grov film: Vi er blevet mere sarte

Udgivet af: Christian Mejdahl Buhl, DR


Den populære komiker mener, at vi spænder ben for os selv, hvis vi farer op, hver gang en joke virker stødende. Anders Matthesen mener ikke, at humoren i filmen overskygger det budskab, der folder sig ud, som filmen skrider frem. Komikeren synes snarere, at reaktionerne er med til at understrege den følsomhed i samfundet, som han oplever.

– ‘Ternet Ninja’ er jo i virkeligheden en meget moralsk film. Men det viser også, hvor sarte tiderne er. Man tager afsæt i en film, som er  moralsk, at den næsten er irriterende. Den siger, at man skal tro på sig selv og tage sig sammen og ikke lade stå til, bare fordi andre gør det. Men alle spørger mig, om det er okay at sige; ‘Av for satan i nonnefissen’. Det er sådan tiderne er lige nu, lyder det.

Derfor maner han også til besindighed, så man ikke hidser sig unødigt op, når der i ‘Ternet Ninja’ bliver gjort grin med kvinder, overvægtige eller etniske minoriteter. Hovedpersonen Askes papbror, Sune, skal eksempelvis høre rigtig meget for, at han er overvægtig.

– De kalder Sune en masse ting. Men det er fordi, han ikke er særligt sød. Og så bruger de jo de kasteskyts, der ligger lige for. Det har ikke noget at gøre med, at jeg har et horn i siden på tykke, griner komikeren, der også påpeger, at den anden hovedperson, den ternede ninja, ligeledes er en kompleks karakter, man ikke bare skal afskrive som tarvelig.

– Den ternede ninja er jo også barsk, og han repræsenterer nogle barske værdier og gamle dyder. Men han har også en udvikling, han skal gennemgå. Så når han taler om piger på en bestemt måde, så er det jo for at vise, at han er en lille, brutal én. Det er ikke mig personligt, der mener det, understreger Anders Matthesen.

Læs hele interviewet her: https://www.dr.dk/nyheder/kultur/film/anders-matthesen-er-tilbage-med-grov-film-vi-er-blevet-mere-sarte

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar