Anders Matthesen: Jeg forstår godt Instagram-generationen, der ikke kan opleve noget uden at poste lortet

Udgivet af: Cille Lewinsky,  Alt for damerne


Han kaldes en af Danmarks største komikere og har gennem de sidste 25 år lavet onemanshows, film, musik og bøger. Men undervejs har tvivlen været en tro følgesvend, for kan man blive ved med at være sjov? Nu er Anders Matthesen klar med et 25-års jubilæumsshow for at fejre, ja, sig selv.

 

Men er presset ikke også tilsvarende blevet større på dig?

– Jo, det er det, men hvis jeg ikke kun skal lege tudefjæs, så får jeg også meget mere forærende, end jeg gjorde, da jeg startede. Jeg sælger i dag et show på tre dage, uden at folk ved, om jeg har tænkt mig at male en væg eller synge opera. Jeg har ikke engang trykt en plakat, men bare sagt det på Facebook. Vovestykket er blevet større, og forventningerne er blevet større, men jeg får også et større igangsættende skub for hver gang. Men det gør ikke, at jeg er udødelig, siger Anders.

Her taler han af erfaring. For han har prøvet at ride på den der berømte bølge af succes og pludselig falde.

– Der var et tidspunkt, hvor alt, jeg lavede, blev en succes. Jeg blev kaldt ”Guldanden” i aviserne, jeg havde lavet ”Terkel i knibe”, ”Jul på Vesterbro”, ”Tal for dig selv” og spillet Simon Spies (i musicalen ”Spies” på Østre Gasværk Teater, red.). Alt, jeg rørte ved, blev til guld, og det begyndte jeg også selv at tro på. Jeg følte, at min tryllestav i lommen kunne få mig lige derhen, jeg havde lyst til. Jeg lavede derefter noget musik, som ikke gik godt. Jeg indså, at jeg ikke bare kunne lave en tegning og tro, at den skulle udgives. Eller sige: Vind mine brugte boxershorts. Der følger et meget stort ansvar med at være succesfuld. Det kan godt være, jeg fik 6 stjerner sidst, men jeg skal også gøre det godt næste gang.

– Jeg er en arbejdsmyre, og jeg har aldrig lavet noget med venstre hånd. Jeg gjorde mig også umage med musikken, men folk har jo ret til ikke at kunne lide det. Ydmyghed har altid været meget vigtig for mig. Jeg vil meget gerne være noget for andre mennesker – og selvfølgelig får mit ego også noget ud af det – men min spillebrik skal ikke være så god som mulig på andres bekostning, siger han.

Læs hele interviewet her: https://www.alt.dk/artikler/anders-matthesen-om-karriere-selvvaerd-og-livskrise

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar