Anden: Træt af Tordenskjolds soldater

Interviewer: Jan Eriksen, BT.


Anders Matthesen indspiller sin første selvskrevne film “Sorte kugler”. Han spiller en ejendomsmægler der hellere vil være politbetjent
Anders Matthesen er her, der – og i Center Pubben i Hvidovre.
Den alsidige danske komiker er ved at lægge sidste hånd på sin første selvskabte film. Titlen er “Sorte kugler”.

Tidligere har der været “Jul på Vesterbro”, “Terkel i Knibe” og “Rene Hjerter” og en hel masse andet. Men det er første gang, Matthesen både instruerer, skriver og spiller hovedrollen. Alle roller i “Sorte kugler” er besat med ukendte, uprøvede kræfter i dansk film.

– Der har været lovlig mange danske film af typen – et parforhold går i stykker og et glas rødvin vælter. Hvor det er situationer, mere end personer, der sætter tingene i gang. Jeg kunne godt tænke mig at lave en film, hvor man står ved, at man gerne vil have folk til at grine.

– Jeg er ved at brække mig over at se på skuespillere, jeg har set 100 gange før. Efterhånden kender man dem så godt, at man mere tænker på personen, skuespilleren i stedet for at tænke på den rolle, de spiller, siger Anders Matthesen.

I går, torsdag, optog han og medspiller Iben Dorner et par af de sidste scener til filmen. Og det er her Hvidovre-pubben kommer ind i billedet. Anders ‘Anden’ Matthesen spiller ejendomsmægleren Alex, der ikke er r-i-g-t-i-g tilfreds med sit liv.

Læs interviewet her: http://www.bt.dk/underholdning/anden-traet-af-tordenskjolds-soldater

Du vil måske også kunne lide

Skriv en kommentar